پنج‌شنبه 08 آذر 1403 - 02:57

کد خبر 676

سه‌شنبه 01 فروردین 1402 - 21:30:00


قیمت کالاهای اساسی برای ماه رمضان


تجارت نیوز/ پهن کردن یک وعده سفره افطاری برای یک خانواده پنج نفره شامل 300 گرم خرما، 300 گرم زولبیا و بامیه، نیم کیلو آش، 300 گرم پنیر، نیم کیلو سبزی خوردن، چهار عدد نان در حداقلی‌ترین حالت ممکن حدود 150 هزار تومان آب می‌خورد.
 
مصادف شدن ماه رمضان با ایام تعطیلات نوروز شرایط ویژه‌ای را برای سرپرستان خانوار برای تهیه کالاهای اساسی رقم زده است، اما هزینه یک وعده افطار برای یک خانواده پنج نفره در سال 1402چقدر تمام خواهد شد؟

افزایش قیمت‌ کالاهای اساسی پیش از شروع ماه رمضان سال‌هاست که به یک سریال تکراری تبدیل شده است. هر چند مسئولان پیش از شروع ماه رمضان وعده کنترل قیمت‌ها را می‌دهند، اما بررسی قیمت‌ها در بازار کالاهای اساسی گویای موضوع دیگری است.

 قیمت کالاهای اساسی برای ماه رمضان
در حال حاضر حدودا قیمت یک بسته پنیر 350 گرمی 36 هزار تومان، نیم کیلو سبزی خوردن 15 هزار تومان، خرما عسلی 800 گرمی 58 هزار تومان، قیمت نان بربری 3000 هزار تومان، نیم کیلو زولبیا و بامیه 60 هزار تومان است.

همچنین قیمت یک کیلو گوشت خورشتی گوسفندی به بیش از 520 هزار تومان رسیده است. قیمت نیم شقه ران گوسفندی نیز بین 370 هزار تا 400 هزار تومان، سردست گوسفندی 320 هزار تومان، سردست گوساله 270 هزار تومان است. قیمت مصوب نرخ یک کیلو مرغ نیز 63 هزار تومان است.

از سوی دیگر بررسی‌ قیمت‌ها نشان می‌دهد طبخ یک وعده آش رشته برای یک خانواده پنج نفره بیش از 100 هزار تومان هزینه برمی‌دارد. تهیه یک کیلو حلیم نیز نیازمند بیش از 90 هزار تومان نقدینگی است.

در واقع پهن کردن یک وعده سفره افطاری برای یک خانواده پنج نفره شامل 300 گرم خرما، 300 گرم زولبیا و بامیه، نیم کیلو آش، 300 گرم پنیر، نیم کیلو سبزی خوردن، چهار عدد نان در حداقلی‌ترین حالت ممکن حدود 150 هزار تومان آب می‌خورد. در کنار این موارد باید هزینه چای، شکر، قند را نیز اضافه کرد.

در واقع سرپرست خانوار برای ماه رمضان باید در حداقل‌ترین حالت چهار میلیون و 500 هزار تومان هزینه کند. اما اگر بخواهیم به این سفره افطاری یک وعده غذای گرم مانند زرشک پلو با مرغ و یا یک غذای خورشتی را اضافه کنیم؛ پهن کردن یک سفره افطار کامل برای یک خانواده پنج نفره به بیش از 250 هزار تومان خواهد رسید.

حذف لبنیات از سفره افطار
با توجه به اینکه در ماه رمضان تقاضا برای مصرف لبنیات افزایش پیدا می‌کند، اما با توجه به حذف ارز ترجیحی و آزادسازی قیمت‌ها در سال 1401، محصولات لبنی با افزایش قیمت شدیدی مواجه و در نهایت سفره بسیاری از چند دهک پایین جامعه خالی از محصولات لبنی شد.

اما با این وجود انجمن صنایع لبنی ایران اعلام کرده است که قیمت محصولات لبنی در ماه رمضان افزایش نخواهد داشت. البته این موضوع با گلایه تولیدکنندگان صنایع لبنی همراه شد.

تولیدکنندگان صنایع لبنی در این باره عنوان می‌کنند که دولت با این اقدام یارانه مورد نظر خود را از جیب تولیدکنندگان به مردم پرداخت می‌کنند، از همین رو خواستار بررسی هر چه زودتر قیمت لبنیات با توجه به افزایش شدید هزینه تولید هستند.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط