پنج‌شنبه 27 دی 1403 - 06:32

کد خبر 677527

شنبه 05 آبان 1403 - 18:15:00


آیا پوشیدن کفش پاشنه بلند در دوران بارداری مجاز است؟


نی نی بان/ وقتی که باردار می شوید و یک فرشته کوچک را در درون شکم خود می پرورانید، شاهد خواهید بود که بسیاری از جنبه های زندگی و عادات فردی شما تغییر خواهد کرد. از غذا خوردن، کار کردن و خوبیدنتان گرفته تا پوشیدن لباس و کفش. اگر تا به امروز در مراسم ها و یا در اغلب اوغات کفش پاشنه بلند می پوشیده اید، از الان تا پایان بارداری لازم است برای مدتی این عادت خود را تغییر دهید.
پوشیدن کفش پاشنه بلند در دوران بارداری
پوشیدن کفش پاشنه بلند در دوران بارداری اصلا توصیه نمی شود، زیرا برای شما و جنین بسیار خطرناک است. اگر شما مجبور هستید کفش پاشنه بلند بپوشید این چند نکته را به خاطر داشته باشید:
سعی کنید کفش پاشنه کوتاه تر و محکم تر با سطح اتکاء بیشتر بپوشید.
کفشی بخرید که با پوشیدن آن احساس راحتی کنید و از پوشیدن کفش های تنگی که باعث گرفتگی پای شما می شود، خودداری کنید.
از پوشیدن کفش های نوک تیز یا بدون پاشنه و کاملاً صاف، خودداری کنید. هر چه پاشنه کفش باریک تر باشد تکیه گاه کمتری برای بدن شما است و حفظ تعادل سخت تر می شود.
اگر مجبور هستید در طول روز کفش پاشنه بلند بپوشید. سعی کنید با فاصله زمانی این کفش ها را بپوشید. مدت زمان کوتاهی آنها را بپوشید پس از آن، کفش ها را درآورده و به پاهای خود استراحت دهید، دوباره آنها را بپوشید. کفش پاشنه میخی در طول دوران بارداری انتخاب مناسبی نیست، زیرا در این دوران، وزن بدن افزایش یافته، بدن تغییر شکل داده و مرکز ثقل بدن نیز تغییر می کند.  
اگر جهت شرکت در مهمانی ها یا گردش برای داشتن ظاهر زیبا کفش پاشنه بلند می پوشید، از راه رفتن و یا ایستادن طولانی مدت خودداری کنید و سعی کنید بیشتر بنشینید.
اگر کفش پاشنه بلند می پوشید و احساس ناراحتی می کنید، تمرینات کششی ماهیچه های ساق پا را انجام دهید و پاهای خود را به خوبی ماساژ دهید.
یکی از سوالاتی که ممکن است ذهن مادر باردار را درگیر کند این است که آیا پوشیدن کفش پاشنه بلند در طول دوران بارداری باعث واریس رگ ها می شود؟ شواهد کافی مبنی بر این که کفش پاشنه بلند می تواند باعث واریس رگ ها شود وجود ندارد. کفش پاشنه بلند بیشتر باعث احساس درد در پا و کمردرد می شود. ممکن است با پوشیدن کفش پاشنه بلند جریان خون کاهش یابد و باعث بروز مشکلاتی در رگ های خونی شود.  
اکنون که شما از خطرات پوشیدن کفش پاشنه بلند آگاه شدید هنگام پوشیدن آنها بیشتر مراقب هستید. حالت بهتر این است که از پوشیدن این کفش ها در طول دوران بارداری خودداری کنید. دقت کنید و مراقب خود و جنین خود باشید.

انتخاب کفش مناسب در دوران بارداری
برای اطلاع از ویژگی های کفش مناسب در دوران بارداری مطلب زیر را مطالعه کنید.

1- استفاده از کفش کاملا تخت ممنوع
بعضی از کفش ها که معمولا به کفش باله معروف هستند، کفی تخت و بسیار نازک دارند و موقع راه رفتن با آنها احساس می‌کنید کوچک ترین سنگریزه های خیابان را حس می‌کنید! این کفش ها شاید در حالت عادی اذیت تان نکنند که بعید است اما بدترین انتخاب های ممکن در دوران بارداری هستند بنابراین در این دوران خرید کفش ارزان و غیر استاندارد را فراموش کنید و حتما سراغ کفش هایی بروید که کفی مناسب، مستحکم و متناسب با قوس کف پای شما داشته باشند.  فراموش نکنید انتخاب کفش نامناسب علاوه بر اینکه به پاهایتان آسیب می‌رساند، می‌تواند موجب کلافگی و بی حوصلگی شما هم شود. بهترین انتخاب را می‌توانید از میان کفش های طبی بارداری داشته باشید و با خیال راحت با آنها پیاده روی کنید. 

2- سراغ کفش های بندی نروید 
شاید در ماه های اول کار سختی به نظر نرسد اما بعد از ماه چهارم کم کم متوجه می‌شوید خم شدن و بستن بند کفش ها اصلا به‌راحتی سابق نیست. برای همین پیشنهاد می‌کنیم فقط 2 مدل کفش بخرید؛ کفش های پشت باز و کالج هایی که پا به راحتی درون شان سر می‌خورد و نیازی به خم شدن و جا باز کردن با پاشنه کش ندارند. نگران تیپ تان هم نباشید، آنقدر مدل های زیبا با این شکل و شمایل در بازار پیدا می‌شود که به آراستگی ظاهرتان کوچک‌ترین آسیبی نمی‌رسد. 

3- صندل بپوشید 
در فصل تابستان و هوای گرم، بهترین انتخاب‌ها برای شما استفاده از صندل‌های جلو باز است. انتخاب این کفش ها در فصل‌های گرم از این جهت اهمیت دارد که به خنک ماندن پای‌ شما کمک می‌کند بنابراین اگر شما از آن دست مادرانی باشید که در دوران بارداری با افزایش دمای بدن رو‌به‌رو می‌شوید، می‌توانید از این بابت آسوده باشید که با پوشیدن صندل بخشی از گرمای هوا را از خود دور می‌کنید. دقت کنید برای انتخاب صندل هم سراغ صندل های تخت با دست کم 2 تا 3 سانت پاشنه بروید و استانداردهای لازم را برای کفش تان رعایت کنید. 

4- کتانی ها و کفش های ورزشی بپوشید
 شاید کتانی ها و کفش های ورزشی انتخاب‌های دوست‌داشتنی شما باشند و ترجیح بدهید در دوران بارداری باز هم از آنها استفاده کنید. در این صورت توجه داشته باشید پنجه این کفش ها باید کاملا آزاد و جادار باشند و در عین حال کفی مناسب و نرمی داشته باشند و در عین حال بندی نیز نباشند. بعضی از برندهای معروف کفش جدیدا کفش هایی را با طرح کتانی طراحی کرده‌اند که تمام ویژگی های کفش ورزشی را دارند اما پشت شان باز و پوشیدن شان برای خانم های باردار راحت است.  

5- از پوشیدن کفش پاشنه بلند پرهیز کنید
نگاه کردن به کفش های پاشنه بلند و رنگارنگ داخل جاکفشی و نپوشیدن شان سخت است! اما باید قدرت نه گفتن را در این چند ماه بیشتر از همیشه به کار بگیرید و به این کفش های براق و خوش‌رنگ نه بگویید.  کفش هایی که پاشنه هایی بلندتر از حد استاندارد دارند خیلی راحت فشار روی کمرتان را مضاعف می‌کنند و می‌توانند دردهای ساده و قابل کنترل را به دردهای حاد و مزمن تبدیل کنند. بنابراین همین الان در جاکفشی را ببندید و از داشتن کفش های تخت و زیبای خود تا بعد از دوران بارداری لذت ببرید.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط