سه‌شنبه 06 آذر 1403 - 14:14

کد خبر 689355

سه‌شنبه 15 آبان 1403 - 18:13:06


آماده‌باش در آمریکا


روزنامه سازندگی/متن پیش رو در سازندگی منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست

“هریس” و “ترامپ” امروز در شرایطی به مصاف یکدیگر می‌روند که کاخ سفید و کنگره برای جلوگیری از بروز خشونت و درگیری در حصار امنیتی قرار گرفتند. پیش‌بینی می‌شود با اعلام نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، یکی از این دو کاندیدا نتایج را نپذیرد

 امروز سه‌شنبه ۵ نوامبر، یکی از پیچیده‌ترین انتخابات ریاست‌جمهوری تاریخ آمریکا برگزار می‌شود که داده‌های موجود نشان می‌دهد، آرای کامالا هریس و دونالد ترامپ کاملاً به یکدیگر نزدیک است و همین موضوع یک ابهام بزرگ را نمایان می‌کند. رسانه‌های آمریکا (دوشنبه‌صبح) با به‌روزرسانی آخرین آمارهای موجود اعلام کردند که تا یک‌شنبه شب بیش از ۷۸ میلیون شهروند آمریکایی در انتخابات زودهنگام ریاست‌جمهوری شرکت کرده و رای خود را به صندوق انداختند. گفته شده که ۴۲ میلیون و ۶۵۴ هزار و ۳۶۴ نفر شخصاً به صندوق‌های رای مراجعه کردند و ۳۵ میلیون و ۳۴۸ هزار و ۸۵۸ نفر برگه‌های پر شده را به اداره‌های پست (رای‌دهی پستی) ارسال کرده‌اند و ۶۷ میلیون و ۴۵۶ هزار و ۸۴۷ نفر دیگر هم درخواست برگه‌های رای پستی داده‌اند. کل آرای داده شده تقریباً نیمی از ۱۶۰ میلیون رای ثبت شده در سال ۲۰۲۰ است که بالاترین میزان مشارکت رای‌دهندگان در ایالات‌متحده در بیش از ۱۰۰ سال گذشته را نشان می‌دهد. همچنین براساس گزارش پولیتیکو مجموع رای‌دهندگان ثبت‌نامی در آمریکا حدود ۱۶۸ میلیون نفر است و بالاترین میزان مشارکت در تگزاس با ۸.۹ میلیون رای، فلوریدا با ۸.۱ میلیون رای، کالیفرنیا با ۷.۶ میلیون رای، کارولینای شمالی با ۴.۴ و جورجیا با ۴ میلیون رای هستند. همچنین مشخص شده که ۵۴ درصد از شرکت‌کنندگان در رای‌گیری زودهنگام را زنان و ۴۳.۶ درصد را مردان تشکیل می‌دهند. در این آمار همچنین مشخص شد که ۳۷.۸ درصد از طرفداران دموکرات‌ها و ۳۶.۱ درصد از هواداران جمهوری‌خواهان در رای‌گیری زودهنگام شرکت کرده‌اند. همچنین ۸.۲ درصد از شرکت‌کنندگان این رای‌گیری زودهنگام را رده سنی ۱۸ تا ۲۵ سال، ۱۶.۷ درصد را ۲۶ تا ۴۰ سال، ۳۹.۱ درصد را ۴۱ تا ۶۵ سال و ۳۶ درصد را رده سنی بالای ۶۵ سال تشکیل می‌دهند. از سوی دیگر سی.ان.‌ان اعلام کرده که کامالا هریس (یک‌شنبه) از ارسال رای پستی خود در انتخابات زودهنگام خبر داده و به خبرنگاران گفته است: «من رای خود را به‌ طور پستی ارسال کردم و رای من درحال رسیدن به کالیفرنیا (محل اقامت رسمی این نامزد دموکرات‌ها) است».
این درحالی است که اکثر رسانه‌ها، موسسات نظرسنجی و حتی تحلیلگران و ناظران بین‌المللی با استناد به داده‌های کنونی اعلام کرده‌اند، رقابت میان دو نامزد به‌ شدت تنگاتنگ است و نمی‌توان در این خصوص تحلیل روشنی ارائه کرد. روزنامه نیویورک‌پست در این خصوص نوشت است: «هر دو نامزد پیش از انتخابات سه‌شنبه از ۴۹ درصد آرا برخوردارند و این درحالی است که ۲ درصد دیگر از پاسخ‌دهندگان گفته‌اند به نامزد دیگری رای می‌دهند». میزان انتظار شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی از ترامپ و هریس برای بهبود کیفیت زندگی آمریکایی‌ها برابر است و هر یک ۴۴ درصد از آرا را به خود اختصاص داده‌اند. اما نامزد جمهوری‌خواه در زمینه شفافیت راهبرد اقتصادی او ۲ درصد از رقیب دموکراتش پیشی گرفته است که عموماً کمپین ترامپ، راهبرد خود را بر همین موضوع استوار کرده بود.
اما نتایج نظرسنجی «گالوپ» که در هفته جاری منتشر شد، نشان می‌دهد نزدیک به ۴۹ درصد از آمریکایی‌ها دیدگاه مطلوبی نسبت به هریس دارند، درحالی که ترامپ با ۴۴ درصد مقبول رای‌دهندگان است و این یک اختلاف ۵ درصدی را نمایان می‌کند. در مقابل برخی از استراتژیست‌های انتخاباتی بر این عقیده هستند که میزان ۱ تا ۵ درصد در هر برآورد و نظرسنجی می‌تواند، ضریب خطاب عادی به حساب آید و حتی می‌توان تمام تحلیل‌ها را به حاشیه براند. با این وجود آنچه در این راستا به ‌عنوان یک بحران مورد نظر قرار گرفته، رویارویی طرفداران دو نامزد یا دست‌کم هواداران متعصب ترامپ در واشنگتن و برخی دیگر از شهرهای آمریکا پس از اعلام نتایج انتخابات است.

منتظر خشونت باشیم؟
اینکه چه نتایجی از صندوق‌های آرای بیرون می‌آید، یا اینکه قرار است آرای الکترال و آرای ملی کدام‌یک از دو نامزد را به کاخ‌ سفید برساند، موضوعی است که طی دو هفته گذشته به‌خصوص در روزهای اخیر بارها بدان اشاره شده اما واقعیت این است که تمام نتایج نظرسنجی‌ها و افکارسنجی‌های صورت گرفته، می‌تواند در دقیقه آخر تغییر کند اما موضوع مهم‌تر آماده‌باش در ساختار امنیتی و سیاسی آمریکاست. دوشنبه اخبار و تصاویری از سوی رسانه‌های ایالات‌متحده منتشر شد که نشان می‌دهد، حصارهای بلند آهنی در اطراف کاخ‌ سفید واقع در واشنگتن برپا شده‌اند که نگرانی‌ها در مورد درگیری و بروز خشونت از سوی طرفداران ترامپ را دوچندان می‌کند؛ به‌گونه‌ای که روزنامه واشنگتن‌پست در گزارش (دوشنبه) خود از تدارک مقام‌های واشنگتن برای مواجهه با آشوب‌های احتمالی پس از انتخابات امروز ازجمله کار گذاشتن حصارهای فلزی پیرامون اقامتگاه کامالا هریس و ساختمان‌های دولتی در این شهر خبر داد. همچنین روزنامه «نیویورک پست» گزارش داد که مقام‌های واشنگتن خودشان را برای آشوب‌های بالقوه بعد از روز انتخابات ریاست‌جمهوری و کنگره که امروز (سه‌شنبه) برگزار می‌شود، آماده می‌کنند. پلیس کنگره ایالات متحده هم (USCP) در بیانیه‌ای از نصب حصارهای بلند امنیتی به‌عنوان بخشی از آماده‌سازی مراسم روز تحلیف رئیس‌جمهور بعدی آمریکا در نزدیکی کاخ سفید و اطراف منطقه کاپیتول هیل خبر داد. آژانس فدرال «خدمات پارک ملی» هم که وظیفه مدیریت تمام پارک‌های ملی آمریکا ازجمله پارک لافایت در شمال کاخ سفید را بر عهده دارد نیز در یک بیانیه خبری اعلام کرد که قسمت‌هایی از این پارک که در جوار کاخ سفید قرار دارد برای ایجاد یک محیط امن‌تر و مطمئن‌تر با موانع امنیتی و نرده‌های ضدشورش مسدود و از دسترس بازدیدکنندگان خارج شده است. ای‌بی‌سی نیوز هم در گزارش خود نوشته است که این حصارها و موانع امنیتی با توجه به تجربه اتفاقاتی که در جریان شورش ۶ ژانویه ۲۰۲۱ به وقوع پیوست و نگرانی از تکرار آن اتفاقات، ایجاد شده است. این درحالی است که مقام‌های ایالتی در ایالت‌های فیلادلفیا، دیترویت و آتلانتا نیز اقدامات پیشگیرانه خود را برای جلوگیری از تکرار هرج‌ومرج‌هایی که در جریان انتخابات سال ۲۰۲۰ به وقوع پیوست، تقویت کرده‌اند.
نکته مهم این است که ریشه تمام این اقدامات و به صورت کلی آماده‌باش نیروهای نظامی و امنیتی در واشنگتن و برخی دیگر از ایالات آمریکا، ادعای طرح تقلب از سوی ترامپ، تیم وی و در نهایت طرفداران این نامزد جمهوری‌خواه است؛ تا جایی که رسانه‌های آمریکا اعلام کردند، تدابیر امنیتی فیزیکی در اطراف مکانی که ستاد انتخاباتی دونالد ترامپ قرار است در آن مهمانی شب انتخابات این رئیس‌جمهور سابق را در ایالت فلوریدا مشهور به «مرکز کنوانسیون وست پالم‌بیچ» برگزار کند، تقویت می‌شوند و نیروهای بیشتری در آنجا مستقر خواهند شد.
اگرچه سرویس مخفی آمریکا این اقدامات امنیتی را در راستای تشدید نظم عمومی برای برگزاری انتخابات در این کشور اعلام کرده اما رسانه‌های آمریکا اعلام کرده‌اند که مالکان شرکت‌ها، اصناف خصوصی و فروشگاه‌ها در واشنگتن‌ دی‌سی به نصب تخته‌های محافظ مقابل پنجره‌ها، ویترین‌ها و ورودهای ساختمان‌های خود به ‌عنوان یک تدبیر احتیاطی با هدف تدارک برای هرگونه خشونت احتمالی پس از روز انتخابات اقدام کرده‌اند.
تمام این اقدامات به‌خصوص در واشنگتن به وضوح نشان از یک آماده‌‌باش نگران‌کننده در آمریکا دارد و این درحالی است که ترامپ تا لحظه آخر به دنبال آن است تا بتواند افکار عمومی را درخصوص عدم پیروزی احتمالی خود در انتخابات تحریک کند. او طی تجمع انتخاباتی‌اش در پنسیلوانیا با اشاره به دو حادثه ترور نافرجام‌اش گفت: «اکنون من ‌ از پشت شیشه ضدگلوله با شما صحبت می‌کنم اما آنچه همه ما آن را اینجا داریم، اخبار جعلی است. درسته؟ و برای رسیدن به من باید کسی به این اخبار جعلی شلیک کند». این اظهارات یعنی اینکه احتمال دارد اگر ترامپ پیروز میدان نشود، دوباره سناریوی ششم ژانویه ۲۰۲۱ را تکرار کند!
 


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط