پنج‌شنبه 24 آبان 1403 - 17:24

کد خبر 696549

سه‌شنبه 22 آبان 1403 - 08:41:42


هجوم سارقان به بنای تاریخی سلمان بابل!


ایرنا/  سارقان که پیش از این درب و پنجره های مجتمع سلمان بابل را به سرقت برده بودند بار دیگر با هجومی دوباره و شبیخونی جدید کف پوش‌های چوبی این بنا تاریخی را با خود بردند.

دوستداران بناهای تاریخی از عصر روز گذشته -دوشنبه- متوجه هجوم سارقان به بنای تاریخی سلمان در بابل شدند و با تهیه فیلم و عکس از این مکان و اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی خواستار نجات این بنای میراثی هستند.

سارقان که در چند سال گذشته با کلنگ همه درب ها و پنجره های این ساختمان را که در مقطعی از تاریخ تجارت خانه روس در مازندران بود به سرقت بردند، در یک اقدامی عجیب کف پوشهای چوبی و ایرانیت های انبارهای این بنا را با خود بردند.

بنای تاریخی سلمان بابل که در دروازه ورودی جنوب بابل واقع شد و جاده کنار این بنا بخش های بندپی شرقی، بندپی غربی و راه دسترسی به آمل و جاده فیروزکوه را فراهم می کند.

این بنای تاریخی که در جنگ بین الملل دوم به عنوان تجارتخانه روس ها در بابل فعال بود، در زمان پهلوی دوم به عنوان مهد کودک مورد استفاده قرار می گرفت و به همین دلیل جزو املاک سازمان بهزیستی محسوب می شود.

بنای این ساختمان که در سال‌های اول آغاز حکومت پهلوی اول احداث شد، در دروازه ورودی جنوب بابل و حوالی پل تاریخی محمدحسن‌خان قرار دارد و جاده قدیم بابل به آمل هم از کنار این بنای تاریخی عبور می کند.

نقشه ساختمان این بنا با پلان چهار ضلعی و در ۲ طبقه طراحی و اجرا شده است که ورودی آن در سمت جنوب شهر بابل واقع شده است و در نمای جنوبی بنا در هر طبقه ایوان ایجاد شده که سقف ایوان ها بر فراز چهار ستون دوقلو استوار است و در طبقه همکف این بنای تاریخی شش اتاق وجود دارد.

دسترسی به طبقه بالا تنها از طریق یک رشته پلکان امکان پذیر می باشد و فضاها و ابعاد معماری موجود در طبقه همکف و بالا دارای تقارن هستند، اما در این روزها سارقین بیشتر درب، پنجره ها و لوله های آب این بنای تاریخی را به سرقت بردند و این مکان پاتوقی برای معتادان تبدیل شده که شب‌ها در آن به سر می‌برند.

این بنای تاریخی همچنین دارای ۲ درب در شمال و جنوب شرقی می باشد که درب حلبی این بنا با یک عدد بند کفش ورزشی بسته و به عبارتی قفل زده شد.

بنای تاریخی سلمان بابل که در زمان پهلوی اول در بابل احداث شد در ۲۹ تیرماه ۱۳۷۸ به شماره ۲۳۵۲ به ثبت ملی رسید.

این بنای تاریخی متعلق به بهزیستی مازندران است که در ۱۰ سال اخیر دوستداران میراث فرهنگی برای نجات این بنا هر چه تلاش می کنند با در بسته مواجه می شوند.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط