دوشنبه 15 بهمن 1403 - 23:16

کد خبر 795078

دوشنبه 15 بهمن 1403 - 19:34:01


توزیع بیش از 3 هزار تن کود باغات چای گیلان


فارس/ به گفته مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گیلان، بیش از سه هزار ۲۲۴ تن نهاده کشاورزی جهت باغات چای در گیلان توزیع شده است که شهرستان‌های املش، رودسر و لنگرود در رأس این مصرف‌کنندگان قرار دارند.

حسن همتی، مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گیلان اظهار کرد: این نیاز به دلیل برداشت مداوم از برگ‌های سبز غنچه‌ها و دو برگ وابسته است.

وی به آمار توزیع کود در 10 ماه اخیر اشاره کرد و افزود: بیش از سه هزار ۲۲۴ تن نهاده کشاورزی جهت باغات چای در استان گیلان توزیع شده است که شهرستان‌های املش، رودسر و لنگرود در رأس این مصرف‌کنندگان قرار دارند.

مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی با بیان اینکه کود نیتروژنی که در باغ‌های چای استفاده می‌شود، معمولاً از نوع اوره با ۴۶ درصد نیتروژن است، گفت: نیاز به این نوع کود وابسته به وضعیت باغ، عملکرد بوته، نوع آبیاری، هرس و حتی آفات و بیماری‌ها است.

همتی با تأکید بر اهمیت وضعیت باغ‌ها در تأمین نیاز کودی، افزود: هرچه باغ‌ها از نظر اسکلت، هرس و آبیاری وضعیت بهتری داشته باشند، به همان اندازه عملکرد بیشتری خواهند داشت و نیاز به کود اوره بیشتری خواهند داشت.

وی به نتایج تحقیقات انجام شده در پژوهشکده چای اشاره کرد و گفت: به ازای هر تن برگ سبز استحصالی از باغ چای، حدود ۵۰ کیلوگرم کود اوره مورد نیاز است؛ بنابراین نیاز کوددهی باغ‌ها با آبیاری بیشتر از دیم است.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گیلان با بیان اینکه باغ‌های دیم که عملکرد بین پنج تا هفت تن برگ سبز دارند، مقدار کود نیتروژنی مورد نیازشان بین ۲۵۰ تا ۳۵۰ کیلوگرم است، تصریح کرد: باغ‌هایی که ۱۵ تا ۲۰ تن عملکرد دارند، قطعاً از نوع آبیاری هستند و نیاز کودی آنها حدود ۶۰۰ تا ۸۰۰ کیلوگرم کود است که دلیل این امر این است که قسمتی از نیاز کودی از طریق آب-کود به باغ اضافه می‌شود که این روش راندمان بالایی دارد و هدر رفت کود و مصرف آن را کاهش می‌دهد.

همتی همچنین بر لزوم رعایت اعتدال در کوددهی باغات تأکید کرد و افزود: زیاده‌روی در مصرف اوره می‌تواند مشکلات زیادی از جمله اسیدی شدن باغ‌های چای ایجاد کند.

وی با بیان اینکه حدود ۵۰ درصد باغ‌های چای کشور دارای pH خاک کمتر از چهار و نیم (۴.۵) هستند، افزود: هرچند کنترل اسیدیته خاک باغ‌های چای در سال‌های اخیر توسط پژوهشکده مطالعه شده و دستورالعمل‌ها و راهکارهایی برای آن نوشته شده است، اما به دلیل هزینه بالای اصلاح pH، جا انداختن این موضوع در عرصه باغداری چای کاری دشوار است و نیاز به همت جمعی دارد.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط