چهارشنبه 17 بهمن 1403 - 02:10

کد خبر 796934

سه‌شنبه 16 بهمن 1403 - 23:40:00


پاسخ به مخالفان


روزنامه سازندگی/متن پیش رو در سازندگی منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست

محمدجواد ظریف، معاون راهبردی رئیس‌جمهور روز گذشته در واکنش به برخی از چالش‌های ایجاد شده درباره تداوم حضور وی در دولت تاکید کرد: ۴۰ سال است که با چالش‌های مختلفی مواجه هستیم و کسانی که تصور می‌کنند با چالش‌های اخیر جا خواهیم زد، بدانند اگر قرار بود جا بزنیم در این ۴۰ سال این اتفاق رخ می‌داد. ظریف که این سخنان را در پایان نشست رونمایی از «سیاست‌نامه راهبرد وفاق برای تامین امنیت ملی» گفت، در سخنرانی‌ای که در این نشست داشت، گفت: دولت‌ها به نقش افراد در شکل‌گیری حقوق بین‌الملل پی بردند، هر چه فرد موثرتر شود، تصورات موثرتر می‌شود، هر قدر تصورات موثرتر باشد، ارائه و روایت‌سازی موثرتر می‌شود لذا «قاب‌سازی» یا «روایت‌سازی» وارد مباحث روابط بین‌الملل شد. روایت دیگر روبنا نیست بلکه زیربناست.

به گفته او، آنچه که مبنای تصمیم است، تصویری است که از واقعیت در ذهن داریم، این تصویر متاثر بسیاری از عوامل است. لذا تصویر ذهنی ماست که عمل را شکل می‌دهد. معاون راهبردی رئیس‌جمهور افزود: معتقدم باید با همه مذاکره کنیم به جز رژیم صهیونیستی. بعضی می‌خواهند آمریکا ما را نجات دهد، ما باید آمریکا را خوب بشناسیم و باید بدانیم که دردهای ما با کمک آمریکا حل نخواهد شد. ظریف تئوری‌های جدید همچون ساده‌انگاری را متمرکزتر بر تصویر ذهنی ارزیابی کرد و گفت: از این پس دیپلماسی عمومی در دستور کار وزارتخانه‌ها قرار گرفت، این رشته اولین بار از دهه ۶۰ میلادی وارد مباحث دانشگاهی شد اما این علم از اواخر دهه ۸۰ در دپارتمان دیپلماسی عمومی در آمریکا شکل گرفت چراکه پس از پایان جنگ سرد، انسان به‌ عنوان موضوع دیپلماسی مطرح شد.

وی تاکید کرد: ایران امروز پس از ۲۲۰ سال به موقعیتی رسیده است که هیچ کشوری نمی‌تواند این فکر را بکند که به ایران حمله کند و قسر در برود، همان‌طور که رهبر انقلاب تاکید کردند که دوران «بزن و در رو» تمام شده است، ایران به نگاه تهدید محور نیاز ندارد، تهدید داریم اما اینکه دل‌مشغولی ما این تهدیدات باشد، این‌طور نیست. معاون راهبردی رئیس‌جمهور گفت: این افتخار ایران امروز است که مغول به ما حمله کرد اما وزیر امور خارجه آنها به ایران آمد و گفت که ما تاریخ خود را از ایران می‌خواهیم. ما لقمه چرب و نرمی نیستیم که یک روز آمریکا، یک روز روسیه، یک روز انگلیس بیاید و ما را قورت بدهد، ما هزینه زیادی پرداخت کرده‌ایم و ممکن بود با هزینه کمتری به این دستاورد برسیم. ظریف با تاکید بر اینکه امروز وظیفه همه ماست که روایت ایران مطمئن را بسازیم، گفت: باید در تامین امنیت ملی به وفاق برسیم که توانسته‌ایم به جایی برسیم که هیچ‌کس در دنیا نتواند به ما نگاه چپ کند، کسی نمی‌تواند این موضوع را مورد تردید قرار دهد، این به معنای غرور نیست بلکه بدین‌معناست که باید این دستاورد را گرامی بداریم.

به اعتقاد محمدجواد ظریف باید مثل چین ۱۹۷۳ باشیم که به عقب نگاه نکنیم و رو به جلو حرکت کنیم و براساس قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، پایه‌های امنیت را اقتصاد، دیپلماسی، تکنولوژی و سایر توانمندی‌ها مستحکم می‌کند. معاون راهبردی رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه باید نگاه فرصت‌محور داشته باشیم، گفت: باید به فرصت‌های خانه نگاه کنیم، باید مردم داخل و خارج کشور را فرصت ببینیم و نه تهدید. امروز در جهان روایت‌ها، جنگ روایت‌ها زندگی می‌کنیم و این واقعیت را بهتر از همه صهیونیست‌ها شناخته‌اند لذا اگر به روابط بین‌الملل نگاه کنید، اولین جایی که شروع به قالب‌سازی و تغییر روایت‌ها کرد، اسرائیل بود. وی تاکید کرد: اسرائیلی‌ها استاد روایت‌سازی هستند و در این مسیر هالیود و مشاغلی همچون خبرنگاری و اجراهای تلویزیونی را هم به خدمت گرفته‌اند و با این سلطه در حوزه روایت‌پردازی، روایتی از ایران را برسازی می‌کنند و متاسفانه در غرب و حتی خود ایران هم آنچه جا افتاده است که ایران در ضعیف‌ترین و خطرناک‌ترین حالت خود قرار داد. ظریف افزود: آنها این‌طور روایت می‌کنند که توان آفندی ایران ضعیف است و توان پدافندی ایران تضعیف شده است. روایت دوم این است که ایران در این شرایط ناگزیر است به سمت سلاح هسته‌ای برود و این‌طور نتیجه می‌گیرند که در فاصله بین ضعف ایران تا رسیدن به پنجره‌ هسته‌ای شدن باید استفاده کرد و ایران را مورد حمله قرار داد.
 


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط