جمعه 16 فروردین 1404 - 22:01

کد خبر 857661

پنج‌شنبه 15 فروردین 1404 - 10:36:15


استان کرمان مستعد انرژی خورشیدی


صدا و سیما/ استان کرمان با تولیدسه هزار مگاوات انرژی خورشیدی، تلاش برای هدفگذاری پنج هزارمگاواتی و سرمایه گذاری در این زمینه را در دستور کاردارد.

با توجه به بحث استفاده از انرژی های پاک در کشور و بروز ناترازی در حوزه برق در چند سال گذشته و نیاز به انرژی های جدید از منبع پاک،انرژی خورشیدی و استفاده از پنلهای خورشیدی در استان کرمان در دستور کار است
محمد علی طالبی، استاندار کرمان در این زمینه گفت: تولید ۲ هزار مگاوات انرژی خورشیدی در برنامه بود که اینک با افزایش سه هزار مگاوات دیگر به هدفگذاری پنج هزار رسیده‌ایم که خود به معنای هزاران میلیارد تومان سرمایه‌گذاری است.
محمد علی طالبی با اشاره به افتتاح طرح‌های استان در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر افزود: یک سوم پروژه‌های انرژی خورشیدی کل کشور که مورد بهره‌برداری قرار گرفته، متعلق به استان کرمان بوده است.
وی بیان کرد: ۱۴ پروژه معادل ۷۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی به بهره‌برداری رسید و یکهزار و ۲۶۳ مگاوات پروژه هم کلنگ‌زنی شد.
استاندار کرمان با اشاره به ظرفیت‌هایی جغرافیایی استان کرمان افزود: تعداد زیادی از سرمایه‌گذاران در زمینه انرژی خورشیدی اعلام آمادگی کردند که استان به جهت خطوط شبکه‌ای و پست‌های انتقال برق جوابگوی این سرمایه‌گذاران نیست.
طالبی گفت: با تمهیداتی که اندیشیده شده استد، استان کرمان به اتکای جغرافیای خوبی که دارد در حوزه انرژی خورشیدی به یکی از مراکز اصلی انرژی خورشیدی در منطقه خاورمیانه تبدیل خواهد شد.
مدیر عامل شرکت برق منطقه ای کرمان نیز گفت: در حال حاضر نیروگاه‌های متصل به شبکه در استان اعم از نیروگاه‌هایی از طریق شرکت‌های توزیع و نیروگاه‌های کوچک مقیاس یک تا هفت مگاوات، نیروگاه ۱۰ مگاواتی که تجربه موفقی در استان بوده به صورت سرجمع ۳۳ نیروگاه با توان تولید پیک ۲۱۷ مگاوات ظرفیت است که از این مقدار ۱۵۷ مگاوات مربوط به سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و ۶۰ مگاوات مربوط به صنایع بزرگ مثل گل گهر، صنایع مس و سایر صنایع و به شبکه وصل است.
حمید رضا حبیبی بیان کرد: نیروگاه‌هایی که پروانه و مجوز احداث از ساتبا دارند در استان ۳۴ نیروگاه با ظرفیت هزار و ۵۷۲ مگاوات هستند که بیشترین سهم را دارد و در مرحله بعد واحدهای در حال احداث با مجموع ظرفیت ۶۴۷ مگاوات بوده که در این بخش تمامی موارد از طریق بخش خصوصی است.
وی افزود: علاوه بر اینها یکسری موافقت‌های اولیه داریم و ظرفیت‌هایی است که تخصیص داده شده ولی هنوز به مرحله اخذ پروانه نرسیده و جدید است؛ به طوری که ماه‌های هفته اخیر ۴۷۸ مگاوات به سرمایه‌گذاران بخش خصوصی و صنعت واگذار شده است.
مدیرعامل شرکت برق منطقه ای کرمان گفت: سرجمع ظرفیتی که در برنامه ریزی استان قرار دارد ۲ هزار و ۹۱۴ مگاوات نیروگاه‌های خورشیدی که در آینده نزدیک قرار است به شبکه وصل شود.
مدیرعامل شرکت برق منطقه ای کرمان ادامه داد: نیروگاه‌هایی که به شبکه وصل هستند شامل ۱۰ مگاواتی، نیروگاه‌های بزرگ صنایع مس، نیروگاه‌های ۲۵، ۵ و ۲۰ مگاواتی شرکت گل گهر و حدود ۳۰ مگاوات نیروگاه‌های کوچک مقیاس است، همچنین حدود ۶ نیروگاه ۱۰ مگاواتی در شهرستان‌های بافت، جیرفت، زرند و بخش ماهان متصل به شبکه داریم.
وی تاکید کرد: نیروگاه‌های در حال احداث نیز ۶۴۷ مگاوات با توجه به استعلام از ساتبا در حال احداث است و مراحل ساخت آنها رصد می‌شود، همچنین نیروگاه‌های دارای مجوز پروانه احداث در مرحله اخذ زمین و سایر مجوزها با ظرفیت هزار و ۵۷۲ مگاوات است که سهم زیادی را صنایع بزرگ به خود اختصاص داده‌اند.
حبیبی اظهار داشت: بخش خصوصی دو، سه طرح ۱۰۰ و ۲۰۰ مگاواتی در منطقه راین و زرند دارد که در حال پیگیری و طی مراحل است.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط