شنبه 31 فروردین 1404 - 09:36

کد خبر 871283

سه‌شنبه 27 فروردین 1404 - 14:02:06


۱۳ گونه شاخص گیاهان مرتعی کهگیلویه وبویراحمد در خطر انقراض است


ایرنا/ رئیس اداره امور مراتع و بیابان منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۱۳گونه شاخص گیاهان مرتعی استان از جمله جاشیر خوراکی، بن سرخ و بیلهر در خطر انقراض است.

سلیمان محمدی،رئیس اداره امور مراتع و بیابان منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد افزود: کرفس وحشی، زرین گیاه،تره کوهی، آنغوزه و موسیر از دیگر گیاهان مرتعی در معرض خطر انقراض در کهگیلویه و بویراحمد است.
وی با یادآوری اینکه این گونه‌های ارزشمند مرتعی استان به دلیل برداشت بی‌رویه در خطر انقراض قرار گرفته اند، اظهار داشت: هنگامی که میزان تراکم گیاهان مرتعی به میزان کم برسد به آن گیاه در خطر انقراض اطلاق می شود.
رییس اداره امور مراتع و بیابان منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: هیچ گیاه مرتعی در استان یافت نمی شود که بتوان با اطمینان از تراکم خوب آن یاد کرد.
محمدی با بیان اینکه قرق‌بانان منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد در حال رصد مراتع استان برای شناسایی سودجویان بوته چینی هستند و متخلفان برداشت بدون مجوز گیاهان دارویی و خوراکی در مراتع استان محکوم به جریمه مالی می شوند تاکید کرد: پیشگیری از ریشه کنی گیاهان مرتعی نیازمند نگاه مسوولانه همه شهروندان است.
وی با یادآوری اینکه هم اکنون شمار زیادی از شهروندان در گوشه و کنار شهرهای کهگیلویه و بویراحمد در حاشیه ای امن در حال فروش گیاهان مرتعی هستند تاکید کرد: از بین بردن بازار گیاهان مرتعی گامی اثربخش برای پیشگیری از برداشت بی رویه گیاهان مرتعی در استان است.
محمدی با بیان اینکه مرتع کهگیلویه و بویراحمد ۱۲ درصد مراتع حوزه زاگرس را تشکیل می دهد افزود: مساحت مراتع این استان ۵۱۹ هزارو ۲۳۶ هکتار است.
کهگیلویه و بویراحمد با دارا بودن بیش از ۴۰۰ گونه گیاه دارویی یکی از متنوع‌ترین استان‌های کشور درزمینه تولید گیاهان دارویی است به گونه ای که به گفته کارشناسان به اندازه ۶۰ کشور دنیا در آن گیاه دارویی می روید.
این استان دارای ۴۶ گونه گیاهی بومی و سه گیاه دارویی کمیاب دنیا شامل باریجه، آنغوزه و گزانگبین است که به وفور در ارتفاعات استان یافت می‌شود.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط