یک‌شنبه 01 اردیبهشت 1404 - 17:59

کد خبر 876967

یک‌شنبه 01 اردیبهشت 1404 - 13:54:27


استارتاپ جدید Mechanize می‌خواهد هوش مصنوعی را کاملاً جایگزین نیروی انسانی کند


دیجیاتو/ هرساله استارتاپ‌های متنوعی با مأموریت‌های عجیب‌وغریب در جهان راه‌اندازی می‌شوند. به‌تازگی نیز محقق مشهوری در حوزه هوش مصنوعی از تأسیس استارتاپ خود با نام Mechanize خبر داده است. هدف این استارتاپ اتوماسیون کارها و اقتصاد و درنهایت جایگزین‌کردن کامل نیروی انسانی با هوش مصنوعی است.

براساس اعلام وب‌سایت Mechanize، نیروی انسانی در ایالات متحده درمجموع حدود 18 تریلیون دلار در سال حقوق می‌گیرند. برای کل جهان، این رقم تقریباً سه‌برابر بیشتر است: حدود 60 تریلیون دلار در سال؛ به همین دلیل اتوماسیون کارها می‌تواند برای شرکت‌ها بسیار به‌صرفه باشد. «تامای بسیروغلو» (Tamay Besiroglu)، بنیان‌گذار Mechanize، می‌گوید تمرکز فعلی استارتاپ آنها روی جایگزین‌کردن کارکنان دفتری خواهد بود. سپس سراغ اتوماسیون‌کردن کارهای یدی با ربات‌ها می‌رود.

استارتاپ Mechanize برای جایگزینی نیروی انسانی
با انتشار خبر تأسیس این استارتاپ در ایکس، انتقادهای زیادی علیه مأموریت Mechanize مطرح شد اما استدلال بسیروغلو در پاسخ به مخالفان این است که داشتن ایجنت‌های هوش مصنوعی که همه کارها را انجام می‌دهند، می‌تواند انسان‌ها را از طریق «رشد اقتصادی انفجاری» ثروتمند کند. او همچنین به مقاله‌ای که در این زمینه منتشر کرده، اشاره می‌کند.

بنیان‌گذار Mechanize می‌گوید: «خودکارسازی کامل نیروی کار می‌تواند به فراوانی گسترده، ارتقای استانداردهای زندگی، کالاها و خدمات جدیدی منجر شود که امروز حتی نمی‌توانیم آنها را تصور کنیم.» او می‌گوید این آینده روشن می‌تواند برای هرکسی صاحب ایجنت‌هاست صادق باشد.

از سوی دیگر، این چشم‌انداز خوش‌بینانه واقعیتی اساسی را نادیده می‌گیرد: اگر انسان‌ها شغل نداشته باشند، درآمدی برای خرید چیزهایی که ایجنت‌های هوش مصنوعی تولید می‌کنند، نخواهند داشت. بسیروغلو دراین‌باره می‌گوید دستمزدهای انسانی در چنین دنیایی افزایش می‌یابد؛ زیرا این افراد در نقش مکمل کارهایی انجام می‌دهند که هوش مصنوعی از پس آنها برنمی‌آید و پس کارکنان انسانی ارزشمندتر خواهند بود.

بااین‌حال هدف Mechanize این است که ایجنت‌ها همه کارها را انجام بدهند. بسیروغلو توضیح می‌دهد: «حتی در سناریوهایی که ممکن است دستمزدها کاهش یابد، رفاه اقتصادی صرفاً با دستمزد تعیین نمی‌شود. مردم معمولاً از منابع دیگر مانند اجاره، سود سهام و دولت رفاه درآمد دریافت می‌کنند.»


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط