یک‌شنبه 01 اردیبهشت 1404 - 23:04

کد خبر 877273

یک‌شنبه 01 اردیبهشت 1404 - 17:54:56


درخواست پاپ برای آتش‌بس در غزه در مراسم عید پاک


ایسنا/ رهبر مسیحیان کاتولیک جهان در صحبت‌های مخصوص عید پاک مسیحیان در کلیسای سنت پیتر واتیکان خواستار برقراری آتش‌بس در غزه در ضمن آزادی اسرای صهیونیست در این باریکه شد.


«پاپ فرانسیس»، رهبر مسیحیان کاتولیک جهان، امروز با ویلچر در مراسم ویژه یکشنبه مخصوص عید پاک مسیحیان در کلیسای سنت پیتر واتیکان حضور یافت و به ایراد سخنرانی خطاب به جمعیت کثیری از معتقدان و بازدیدکنندگان در محوطه این کلیسا پرداخت. پاپ فرانسیس ۸۸ ساله که اصالتا آرژانتینی است در سخنرانی کوتاه از محل بالکن کلیسای سنت پیتر عید پاک را به همه تبریک گفت.
پاپ که هفته‌ها به علت عفونت ریوی شدید در بیمارستان بستری بوده متن سخنرانی خود برای این مراسم را شخصا قرائت نکرده و این متن از سوی اسقف اعظم «دیگه راولی»، از مقام‌های ارشد کلیسای مسیحیت کاتولیک در واتیکان قرائت شد.
پاپ فرانسیس در این پیام خود تصریح کرد: «جو فزاینده‌ یهودستیزی در سراسر جهان نگران کننده است. اما همزمان من به فکر مردم غزه، به ویژه جامعه مسیحیان این باریکه هستم؛ جایی که در آن یک جنگ وحشتناک به ایجاد مرگ و ویرانی و یک وضعیت انسانی تاسف‌برانگیز و حاد ادامه می‌دهد.»
رهبر کاتولیک‌های جهان در ادامه این سخنرانی اضافه کرد: «من از طرف‌های درگیر می‌خواهم که خواستار آتش‌بس شوید، گروگان‌ها را آزاد کنید و به کمک مردم گرسنه‌ای که به دنبال یک آینده همراه با صلح هستند، بروید.»
پاپ فرانسیس قبل از حضور در مراسم مذکور، یک دیدار خصوصی را با «جی‌دی ونس» معاون رئیس جمهور ایالات متحده که به همراه خانواده‌اش به شهر رُم سفر کرده بود، داشت؛ دیداری که چند ماه بعد از آن برگزار شد که اختلاف بین پاپ فرانسیس و دولت «دونالد ترامپ»،‌ رئیس جمهور ایالات متحده بر سر سیاست‌های مهاجر ستیزانه این دولت بالا گرفت.
واتیکان در بیانیه‌ای درباره دیدار مذکور تصریح داشت: «این نشست که برای چند دقیقه برگزار شد فرصتی را به منظور تبادل تبریکات به خاطر یکشنبه عید پاک ایجاد کرد.»
رهبر مسیحیان کاتولیک جهان در پیام خود به مناسبت عید پاک همچنین خواستار احترام به تکثر و تحمل اقلیت‌ها شده و گفت: «در این روز من می‌خواهم همه ما امید دوباره داشته و اعتمادمان به دیگران را از جمله آنهایی که با ما متفاوت بوده، از سرزمین‌های دوردستی به محل ما آمده‌ و رسومات، شیوه‌های زندگی و ایده‌های ناآشنایی را با خود آورده‌اند احیا کنیم.»
پاپ فرانسیس عنوان کرد: «از همه کسانی که در مناصب مسئولیت سیاسی در جهان ما هستند می‌خواهم تسلیم منطق ترس که تنها منجر به انزوا از دیگران خواهد شد نبوده بلکه به جای آن با استفاده از منابع موجود به نیازمندان کمک کنند، با گرسنگی مبارزه کنند و ابتکار عمل‌های حامی توسعه را تشویق کنند.  اینها "اسلحه" صلح هستند؛ اسلحه‌ای که به جای پاشیدن بذر مرگ، آینده را می‌سازد.»
پاپ فرانسیس بعد از قرائت شدن متن پیامش با خودروی ویژه خود بین جمعیت حاضر رفته و به ابراز احساسات آنها پاسخ داد.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط