سه‌شنبه 03 اردیبهشت 1404 - 01:17

کد خبر 878630

دوشنبه 02 اردیبهشت 1404 - 22:44:14


گمان‌زنی‌ها درباره خداحافظی ایلان ماسک با کاخ سفید


فارس/ رسانه‌های خارجی می‌گویند که میلیاردر مشهور آمریکایی ایلان ماسک قصد دارد از سمت خود به عنوان وزیر کارآمدی آمریکا کناره‌گیری کند، فردی که پس از ترامپ هدف اصلی اعتراضات مردم آمریکا در تظاهرات‌های ضددولتی بوده است.

طبق گزارش‌ها ایلان ماسک قرار است از سمت خود کناره‌گیری کند و جایگاه خود را به مغز متفکر وزارت کارآمدی راسل ووت بدهد.به گزارش بلومبرگ، ووت از وفاداران رئیس‌جمهور آمریکا دونالد ترامپ، به خاطر مشارکت در نوشتن «پروژه ۲۰۲۵» شناخته می‌شود و معتقد است که ترامپ باید اختیارات گسترده‌ای داشته باشد.ووت و ماسک، با وجود تفاوت‌های شخصیتی متحد شده بودند تا بودجه سازمان‌های دولتی را کاهش دهند. در حالی که ماسک با اقدامات جنجالی توجه‌ها را به خود جلب می‌کرد، ووت به آرامی و با استفاده از نفوذ خود در دولت اهدافشان را پیش می‌برد.

به گزارش ایندپندنت، ایلان ماسک از حملات چپ‌گرایان علیه خود خسته شده و به زودی جایگاهش را ترک خواهد کرد. هنوز مشخص نیست که ماسک چه زمانی از سمت خود کناره‌گیری خواهد کرد. وضعیت استخدام ویژه دولتی او در پایان ماه آینده به پایان می‌رسد. یک منبع آگاه به واشنگتن‌پست گفت که او معتقد است کارهایش در وزارت کارآمدی با خروج او از بین نخواهد رفت، چرا که کارکنان این بخش جایگاه خود را در چندین آژانس فدرال تثبیت کرده‌اند.
 
اما گمانه‌زنی‌ها درباره احتمال کناره‌گیری ماسک در حالی مطرح می‌شود که به نظر می‌رسد نفوذ او در دولت در حال کاهش است. نیویورک تایمز هفته گذشته گزارش داد که پس از شکایت وزیر خزانه‌داری اسکات بسنت، کمیسر موقت اداره مالیات (IRS) جایگاه خود را به فرد دیگری داد. طبق این شکایت ماسک بدون توجه به خواسته بسنت فرد مورد نظرش را در این سمت گماشته بود. ماسک همچنین با عدم هماهنگی با سایر اعضای کابینه در زمینه کاهش هزینه‌ها خشم آن‌ها را برانگیخته بود.از سوی دیگر تحلیلگر شرکت ودبوش سکیوریتیز، دن آیوز، گفته است که ماسک باید از سمت دولتی خود استعفا دهد و دوباره تمرکز خود را بر شرکت تسلا بگذارد، چرا که این شرکت در شرایطی بحرانی قرار دارد.به گفته بلومبرگ، وی در این باره گفت: «ماسک باید دولت را ترک کند، گامی به عقب در مورد وزارت کارآمدی بردارد و به صورت تمام‌وقت به جایگاه مدیرعامل تسلا بازگردد.

تسلا یعنی ماسک و ماسک یعنی تسلا... و هر کسی که فکر می‌کند آسیب برندِ ناشی از اقدامات ماسک مسئله مهمی نیست، بهتر است با خریداران خودرو در آمریکا، اروپا و آسیا صحبت کند. پس از این گفت‌وگوها نظرتان تغییر خواهد کرد.»او افزود: «متأسفانه تسلا به نماد سیاسی دولت ترامپ و وزارت کارآمدی در سطح جهانی تبدیل شده است.» این تحلیلگر ادامه داد که این شرکت ممکن است «به دلیل آسیب برند ناشی از اقدامات ماسک در وزارت کارآمدی ۱۵ تا ۲۰ درصد از تقاضای آینده خود را برای همیشه از دست بدهد.»
 
واشنگتن‌پست همچنین فاش کرده است که برخی مقامات از اجرای دستور ماسک مبنی بر ارسال ایمیل‌های هفتگی توسط کارمندان فدرال خودداری کرده‌اند. این ایمیل‌ها یکی از طرح‌های جنجالی وزارت کارآمدی بوده و قرار بود شامل پنج کاری باشد که هر کارمند در هفته گذشته انجام داده‌اند. او هشدار داده بود که عدم ارسال این ایمیل به منزله استعفا تلقی خواهد شد.با این حال تنها دو روز پس از صدور این دستور در ۲۲ فوریه برخی از ادارات دولتی در جلسه توجیهی برای مسئولان منابع انسانی اعلام کردند که مشارکت در این طرح داوطلبانه است و عدم ارسال ایمیل به معنای استعفا نخواهد بود.نهادهای دولتی آمریکا در قبال درخواست وزارت کارآمدی سیاست‌های متفاوتی را در پیش گرفته‌اند. برخی از آن‌ها ارسال ایمیل‌ها را متوقف کرده‌اند، تعداد کمی هنوز این دستور را اجرا می‌کنند و برخی دیگر ‌با وجود این که از کارمندان خود خواسته‌اند تا ایمیل‌ها را ارسال کنند، اما اجرای آن را پیگیری نمی‌کنند. بسیاری از کسانی که هنوز ایمیل می‌فرستند، هر هفته پیام‌های مشابهی ارسال می‌کنند یا این کار را به شوخی گرفته‌اند.

به گفته بلومبرگ، اقدامات ماسک و ووت در وزارت کارآمدی موجی از اعتراضات گسترده را در آمریکا آغاز کرده بود. ووت در اولین روز کاری خود در دفتر حمایت مالی از مصرف‌کننده دستور توقف فعالیت‌های سازمان و قطع بودجه آن را صادر کرد. او همچنین قراردادها را لغو کرد، بیش از ۲۰۰ نفر را اخراج نمود و برای اخراج‌های گسترده‌تر آماده شد. در پی این اقدامات اتحادیه کارمندان این اداره علیه آن شکایت کرده و یک قاضی فدرال اخراج‌ها و لغو قراردادها را به طور موقت متوقف کرد.ماسک نیز با اقدامات خود از جمله دخالت در انتخابات ویسکانسین، برای دونالد ترامپ دردسرساز شده است.

ووت که سابقه‌ی کار در کنگره و اندیشکده‌های محافظه‌کار را دارد، معتقد است که دولت باید با رویکردی سخت‌گیرانه و با محوریت ارزش‌های مسیحی اداره شود. او از نظریه «اجرای واحد» برای توجیه اختیارات گسترده ترامپ استفاده می‌کند.به گفته بلومبرگ ووت و ماسک تلاش کرده‌اند تا با استفاده از تاکتیک‌هایی مانند «توقیف بودجه» (امتناع رئیس‌جمهور از هزینه کردن بودجه مصوب کنگره آمریکا) سازمان‌های دولتی را تحت کنترل خود درآورند، اما قضات فدرال بسیاری از این اقدامات را مسدود کرده‌اند.در حال حاضر دفتر حمایت مالی از مصرف‌کننده در وضعیت بلاتکلیفی قرار دارد. اگرچه اخراج‌ها متوقف شده‌اند، اما فعالیت‌های سازمان به شدت مختل شده و بسیاری از پرونده‌های مربوط به کلاهبرداری‌های مالی مختومه شده‌اند.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط