جمعه 13 اردیبهشت 1404 - 17:58

کد خبر 882730

شنبه 07 اردیبهشت 1404 - 17:15:00


داستان تخم اژدها؛ نبرد نور و تاریکی در فاصله ۴۲۰۰ سال نوری


آنا/  در قلب صورت فلکی نُرما، در فاصله ۴۲۰۰ سال نوری از زمین، یکی از شگفتی‌های کیهانی با نام NGC ۶۱۶۴ مخفی شده است. این سحابی نشری که به «تخم اژدها» معروف است، حاصل فعالیت یک ستاره عظیم‌الجثه از نوع O است که ۴۰ برابر جرم خورشید دارد. این ستاره تنها ۳ تا ۴ میلیون سال سن دارد، اما طی چند میلیون سال آینده، زندگی خود را با یک انفجار ابرنواختری به پایان خواهد رساند.
 
 
این سحابی با گستردگی ۴ سال نوری، دارای تقارن دوقطبی است که ظاهری شبیه به سحابی‌های سیاره‌ای - غلاف‌های گازی اطراف ستارگان مرده شبیه به خورشید - به خود گرفته است. همچنین، NGC ۶۱۶۴ دارای یک هاله کم‌نور گسترده است که مواد آن احتمالاً از دوران فعالیت شدید قبلی ستاره باقی مانده‌اند.

به گزارش ناسا؛ تصاویر تلسکوپی این سحابی، با استفاده از داده‌های باند باریک، گاز هیدروژن درخشان را به رنگ قرمز و اکسیژن را با تنهای سبز مایل به زرد نشان می‌دهد. این نمای زیبا، ترکیبی از جزئیات دقیق و زیبایی‌های کیهانی است که ذهن بیننده را مجذوب خود می‌کند.

NGC ۶۱۶۴ نه تنها به دلیل ظاهرش، بلکه به خاطر نقش مهمی که در درک ما از چرخه زندگی ستارگان ایفا می‌کند، یکی از جواهرات آسمان شب به شمار می‌آید.

 


پربیننده ترین

آخرین اخبار


سایر اخبار مرتبط