شنبه 07 مهر 1403 - 11:03

کد خبر 89512

دوشنبه 22 خرداد 1402 - 22:50:00


از پیکاسو تا نیکاسو!


خبرگزاری کتاب ایران/ کتاب «من بانوی سرزمین رنگ‌ هام» به تازگی توسط نشر آذرفر به چاپ رسیده است که نقص‌ها و ایرادات مشهودی دارد.
 
 در نمایشگاه کتاب 1402  نشر آذرفر کتابی از نیکتا حقیقت‌خو به نام «من بانوی سرزمین رنگ هام» را در 75 صفحه با چاپ رنگی در قطع خشتی و جلد سخت منتشر کرد. در کتاب عنوان شده است این اثر آموزشی جامع در درباره دیجیتال آرت به قلم نیکاسو است. فصل‌های این کتاب عبارتند از 9 فصل با عنوان‌های «نکات اولیه برای شروع طراحی»، «آشنایی با محیط فتوشاپ»، «طراحی»، «نور و رنگ»، «طراحی خلاق»، «انتقال طرح روی بوم»، «آشنایی با وسایل لازم نقاشی»، «تکنیک‌های اجرایی روی تابلو» و فصل پایانی که «نمایشگاه من» نام دارد.

در نگاه اول به نظر می‌رسد عنوانی که برای آن انتخاب شده در تضاد با محتوای ارائه شده به مخاطب است. بر روی جلد کتاب با فونت بزرگ نوشته شده «آموزش جامع دیجیتال آرت به قلم نیکاسو»؛ در حالی که این کتاب چیزی جز معرفی خیلی کوتاه از ابزار مبتدی فتوشاپ نیست. در فصل دوم و سوم این کتاب شما تنها چیزی که می‌آموزید باز کردن یک صفحه جدید خالی در فتوشاپ و کپی کردن و چسباندن یک تصویر روی تصویر دیگر است.

در فصل هفتم این کتاب با عنوان «آشنایی با وسایل لازم نقاشی» در حالی که انتظار می‌رود مخاطب با معرفی و توضیحی درباره ابزار تخصصی نقاشی روبرو شود، تنها به معرفی انواع سه‌پایه نگهداری بوم و دو نوع رنگ اکریلیک و روغن پرداخته شده است.

در واقع تمامی آموزه‌های این کتاب را می‌توان در یک جست‌وجوی ساده در اینترنت و مشاهده چندین ویدئوی آموزشی در پلتفرم‌هایی مثل آپارات و فیلیمو پیدا کرد، چه بسا که در این جست‌وجو تکنیک‌های بیشتری نیز بیاموزید.

مشکل دوم این کتاب، ادعای عجیب نویسنده آن است که می‌گوید: «من نیکتا حقیقت‌خو، اولین مدرس دیجیتال‌آرت در ایران هستم». این ادعا در حالی طرح می‌شود که حقیقت‌خو نه تنها اولین مدرس دیجیتال آرت در ایران نیست، بلکه اصلا حوزه تخصصی او دیجیتال آرت نیست. تمامی آثار نیکتا حقیقت‌خو کلاژ است که صرفا با کمی مهارت در فتوشاپ و ذره‌ای خلاقیت می‌توان اینگونه آثار را تولید کرد. ادعای طرح شده توسط نیکتا حقیقت‌خو که خود را نیکاسو (پیکاسوی ایران) می‌نامد نادیده گرفتن تلاش‌ها و تجربه‌های موفق‌تر سایر هنرمندان حوزه هنر دیجیتال است. در کنار همه این موارد، انتخاب عنوان «من بانوی سرزمین رنگ هام» نیز یک انتخاب عجیب و به دور از واقعیت است.

دیگر مشکل این کتاب چاپ بی‌کیفیت آن است. این کتاب به قدری بد چاپ شده است که با باز کردن کتاب، با چند صفحه به هم چسبیده روبرو می‌شویم. کمی که دقیق‌تر نگاه می‌کنیم می‌بینیم بسیاری از صفحات زیر دستگاه چاپ چروک شده‌اند، جلد کتاب به خوبی چسب نخورده و چسب جلد به صفحات دیگر نفوذ کرده، کنار بعضی از صفحات در زمان کار با دستگاه برش کاغذ پاره شده‌اند و صفحات آخر کتاب دچار پس دادگی رنگ و لک خوردگی هستند.

نکته دیگری که در بررسی این کتاب با آن مواجه می‌شویم این موضوع قیمت آن است . این سوال به ذهن می‌آید که چرا چنین کتاب کم حجمی که اتفاقا اعتبار علمی بالایی هم ندارد یا چاپی ضعیف چرا باید قیمت 250.000 تومانی داشته باشد؟ در حالی که کتاب‌های جدی‌تری در بازار نشر کشور با قیمت بسیار کمتر و کیفیت بالاتر تولید و عرضه می‌شوند.

بررسی طراحی جلد کتاب نیز خالی از نکته نیست. در حالی که همه ما انتظار داریم کتابی با موضوع هنر دیجیتال با یک طراحی جلد بسیار جذاب و خاص در میان سایر کتاب‌ها بدرخشد، جلدی بسیار ساده و دم‌دستی دارد که عکس پدیدآورنده یک سوم جلد کتاب را گرفته و کلمات با فونت نامناسب به صورت کاملا آشفته در صفحه پخش شده‌اند. پشت کتاب نیز یکی از آثار خود نیکتا حقیقت‌خو منتشر شده اما به دلیل زوم زیاد بسیار تار و آزاردهنده شده است.

با مرور همه نکات عنوان شده به نظر می‌رسد هدف از چاپ این کتاب، شناساندن چهره نویسنده به اذهان عمومی بوده است. در فصل پایانی این کتاب که «نمایشگاه من» نام دارد 10 اثر از پدیدآورنده به نمایش گذاشته شده است و همراه آن در صفحه پایانی لینک‌های Nikta Studio به صورت کیوآرکد درج شده است تا به وبسایت و صفحه اینستاگرام این فرد سر بزنید؛ همان طور که فکر می‌کردم چیزی که در این وبسایت منتظر شما است، پکیج‌های مختلف آموزش نقاشی و دیجیتال آرت است که برای سنین مختلف گروه بندی شده و از 500.000 تومان تا 2.700.000 تومان قیمت‌گذاری شده‌اند. 
در واقع پدیدآورنده با چاپ این کتاب در تیراژ 1000 عددی و با قیمت بالا، هم توانسته به سود بالای فروش کتاب دست پیدا کند و هم با جذب مشتری و هنرجو به سمت خود درآمدی مضاعف داشته باشد.



پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط