چهارشنبه 05 دی 1403 - 05:29

کد خبر 6368

سه‌شنبه 08 فروردین 1402 - 21:01:00


نکاتی مهم درباره گیربکس‌های اتوماتیک


اسب بخار/ رانندگی با خودروی اتوماتیک اصول خاصی را دارد و رعایت یکسری نکات باعث افزایش عمر گیربکس خودرو می‌شود.

 گیربکس های اتوماتیک را می توان یکی از حساس ترین قسمت های انتقال قدرت خودروهای جدید دانست، زیرا با ظرافت بیش تری طراحی می شوند و به همین دلیل اگر اصول و طرز کار با آن ها را بلد نباشید، به احتمال زیاد پس از مدتی به مشکل برمی خورید و هزینه های سنگینی را متحمل می شوید.

در ادامه برخی از نکته ها و اصول رانندگی با خودرو اتوماتیک آمده است که با رعایت کردن آن ها می توانید عمر مفید این بخش از سیستم انتقال قدرت خودروی خود را بیش تر کنید:

۱. خارج کردن دسته دنده از حالت پارک (p)
برای خروج دسته دنده (Shifting Lever) از حالت پارک ابتدا باید پا را بر روی ترمز قرار دهید تا یک شاسی مکانیکی که دسته دنده را در حالت پارک قفل می کند آزاد شود و سپس بتوانید آن را از P خارج کنید.

در برخی از خودروها یک شاسی بر روی دسته دنده قرار دارد که شما با فشار دادن آن می توانید از حالت پارک خارج شوید. مگان یکی از خودروهایی است که در سمت چپ دسته دنده آن یک دکمه فشاری برای خروج از حالت پارک وجود دارد.

۲. حالت دستی در گیربکس های اتوماتیک (Manual Mode)
تقریباً همه خودروهای اتوماتیک جدید علاوه بر حالت خودکار، حالت دستی هم دارند که در این حالت راننده می تواند خودش تعیین کند که گیربکس در کدام دنده قرار گیرد. برای قرارگیری گیربکس در حالت دستی اگر سلکتور شما از نوع تیپ ترونیک است باید دسته دنده را در حالت Manual یا M قرار دهید و سپس دنده را طبق مثبت و منفی درج شده، کم و زیاد کنید. در برخی از خودروها مانند کمری، سلکتور از نوع استپ گیت (Step Gate) است که در این حالت پس از D، موقعیت های دیگری برای دسته دنده هستند که گیربکس را در حالت دستی قرار می دهند.

۳. رانندگی با خودرو اتوماتیک در شرایط برفی
گیربکس اتوماتیک برخی از خودروها دارای دکمه‌ای‌ست که بر روی آن یا تصویر دانه برف قرار دارد یا کلمه Snow نوشته شده است، شما با فشار دادن آن می توانید در مسیرهای لغزنده، شروع به حرکت راحت تری داشته باشید. خودروهای دیگری هم هستند که بر روی داشبورد آن ها دکمه ۲nd Start وجود دارد و همان طور که از نام این دکمه پیداست، شروع به حرکت را با دنده ۲ برای شما انجام می دهد.

اما اگر این دکمه ها در خودروی شما وجود نداشتند می توانید گیربکس را در حالت دستی قرار دهید و با انتخاب دنده ۲ شروع به حرکت کنید.

۴. قرار دادن گیربکس در حالت پارک
برای قرار دادن گیربکس در حالت پارک بهتر است ابتدا آن را خلاص کنید و یا در همان حالت D بماند، سپس ترمز دستی را بکشید یا ترمز پارک را فعال کنید تا خودرو توسط این ترمز متوقف شود و وزن بر روی آن بیافتد. در این زمان دسته دنده را در حالت پارک قرار دهید. طبق این مراحل دیگر دنده پارک وزن خودرو را تحمل نمی کند و به همین دلیل به آن آسیبی نمی رسد.

۵. خلاص کردن گیربکس وقتی که موتور روشن نمی شود
زمانی که برق خودرو قطع است و یا موتور روشن نمی شود می توانید با استفاده از دکمه Shift Lock گیربکس را از حالت پارک دربیاورید و آن را خلاص کنید. توجه داشته باشید که برخی از خودروها دکمه Shift Lock ندارند و برای خلاص کردن باید یک قسمتی از کنسول میانی را باز کنید و شاسی قفل کن را با دست و یا ابزار خلاص کنید.

۶. حالت دنده عقب (R)
برای این که گیربکس را در حالت دنده عقب یا R قرار دهید باید ابتدا کاملاً توقف کنید و سپس دسته دنده را از D به R ببرید.

۷. خلاص کردن در توقف های طولانی
اگر پشت چراغ قرمز ماندید و یا تشخیص دادید که ترافیک جلوی شما بیش تر از یک دقیقه طول می کشد، بهتر است دنده را خلاص کنید تا مبدل گشتاور گیربکس های AT و یا صفحه کلاچ های گیربکس های دوکلاچه تحت فشار قرار نگیرند. 


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط