سه‌شنبه 10 مهر 1403 - 20:59

کد خبر 648695

سه‌شنبه 10 مهر 1403 - 16:21:20


سالمندان ۱۰ درصد جمعیت خراسان جنوبی را تشکیل می‌دهند


باشگاه خبرنگاران/ خراسان جنوبی ۸۷ هزار سالمند دارد که ۱۰ درصد از جمعیت استان را تشکیل می‌دهند.

شرفی، مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی بیان کرد: ۸۷ هزار سالمند در استان داریم که ۴۰ هزار نفر آنها آقا و ۴۷ هزار سالمند خانم هستند؛ از این تعدادِ کل ۴۵ هزار سالمند در شهر و ۴۲ هزار سالمند در روستا‌ها زندگی می‌کنند. 
وی افزود: ۱۰ درصد جمعیت استان سالمند هستند و سال گذشته رتبه یازدهم در کشور را داشتیم که امسال با توجه به جوانی جمعیت و افزایش تولد‌ها رتبه ۲۲ را در کشور از نظر تعداد سالمند کسب کرده‌ایم. 
شرفی بیان کرد: بخش عمده‌ای از سالمندان تحت پوشش کمیته امداد هستند و ما سالمندانی که معلولیت دارند را تحت پوشش خدمات مستمری ماهانه خود که مبلغی حدود ۹۰۰ هزار تومان است قرار داده و سالمندانی که حقوق بگیر جای دیگری هستند نیز از سایر خدمات غیر مستمر مانند دریافت ویلچر، تشک مواج، تخت و یا سایر موارد این چنینی بهره‌مند می‌شوند. 
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی ادامه داد: آن دسته از سالمندانی که معلولیت شدید دارند علاوه بر مبلغ مستمری مبلغ دو میلیون و صد هزار تومان به عنوان حق پرستاری می‌گیرند؛ همچنین طرح مراقبت در منزل داریم که یک مراقب به خانه سالمند رفته و یک سری خدمات پرستاری را داخل خانه ارائه می‌دهد.
او عنوان کرد: برای معلولین و سالمندان معلولی که خانه آنها نیاز به مناسب سازی دارد مبلغ ۴۰ میلیون تومان و برای مناسب سازی خودروی شان مبلغ ۳۰ میلیون تومان پرداخت می‌شود.
شرفی تصریح کرد: هفت مرکز شبانه روزی سالمندان در استان داریم و حدود یک سالی می‌شود که مراکز تکمیل ظرفیت نیست و این نشان دهنده تکریم سالمندان در منزل است؛ مبلغ نگهداری ماهانه هر سالمند در مراکز ۵ میلیون تومان است ولی در استان سعی می‌کنیم برای سالمندان با شرایط خاص، مبلغ کمتری دریافت کنیم.
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی اظهار کرد: همچنین احداث ۵ مرکز روزانه نگهداری سالمندان را در دستور کار داریم که در این مراکز سالمندان صبح به مرکز آمده برنامه‌هایی برای آنها اجرا می‌شود و بعد از ظهر به منزل خود و آغوش خانواده برمی‌گردد. 
او گفت: در مورد سند ملی سالمندان نیز جزو اولین استان‌ها بودیم که این موضوع را بومی‌سازی کردیم و با جدیت وظایف دستگاه‌ها تعریف و اعلام شد که ماحصل آن کسب رتبه دوم در سال ۱۴۰۱ و کسب رتبه سوم در سال ۱۴۰۲ در کشور بود؛ باید ایجاد دغدغه کرده برنامه‌هایی پیش‌بینی کنیم و دستگاه‌ها همه برنامه‌هایی برای بحث سالمندی و آینده نگری در این مورد داشته باشند.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط