شنبه 21 اردیبهشت 1404 - 16:41
پیام های 210 رای

صبح نو/متن پیش رو در صبح نو منتشر شده و انتشارش در آخرین خبر به معنای تایید آن نیست
مجلس یازدهم در آخرین سال کار خود، روز گذشته مجددا محمدباقر قالیباف را با اجماع و رأی بیشتری نسبت به سال قبل، به ریاست مجلس انتخاب کرد. موضوعی که عملا نشان میدهد مدیریت و اداره قالیباف در مجلس علیرغم حاشیهسازی برخی رسانهها و نیروهای مخالف رئیس مجلس با رضایت نمایندگان همراه بوده است.
انتخابات اجلاسیه چهارم هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی، روز گذشته در حالی آغاز شد که علاوه بر قالیباف، نادران و فریدون عباسی هم برای ریاست مجلس نامزد شده بودند. انتخاباتی که با نامزدی عبدالرضا مصری، مجتبی ذوالنوری، علی نیکزاد برای نائب رئیسی مجلس و نامزدی احمد امیرآبادی فراهانی، احمد نادری، محمد رشیدی، سید محسن دهنوی، حسینعلی حاجیدلیگانی، روحالله متفکر آزاد، علی کریمی فیروزجایی، مرتضی محمودوند و مجتبی یوسفی برای رقابت در حوزه دبیران مجلس همراه بود. علاوه بر این، علیرضا رضایی، نماینده کنگاور، محمد حسین فرهنگی نماینده تبریز، علیرضا سلیمی نماینده محلات، محسن پیرهادی نماینده تهران و سید نظامالدین موسوی نماینده تهران هم برای ناظران مجلس نامزد شدند.
از آنجایی که طبق آییننامه داخلی مجلس، اعضای هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی باید ترکیبی از یک رئیس، دو نائب رئیس، 6 دبیر و سه ناظر باشند، انتخاب رئیس در نوبت اول با اکثریت مطلق آرای نمایندگان و انتخاب نواب رئیس، دبیران و ناظران هر یک جداگانه و با اکثریت نسبی و رأی مخفی و با ورقه انجام میگیرد تا در صورتی که انتخاب رئیس در نوبت اول، اکثریت مطلق را به دست نیاورد، نتیجه آراء به اکثریت نسبی در دوره دوم واگذار شود. البته در آرای رئیس، نواب رئیس، دبیران و ناظران، اگر تساوی ایجاد شود، طبیعتا این مسأله به قرعه گذاشته خواهد شد.
در این شرایط بود که محمدباقر قالیباف، الیاس نادران و فریدون عباسی دوانی به عنوان نامزدهای ریاست مجلس از طرف هیأت رئیسه اعلام شدند و پس از رأیگیری، محمدباقر قالیباف با ۲۱۰ رأی به عنوان رئیس مجلس در اجلاسیه چهارم تعیین شد و دیگر رقبای قالیباف همچون الیاس نادران با 47 رأی و فریدون عباس با 7 رأی از ریاست مجلس بازماندند. رأی 210 نفر از نمایندگان به ریاست قالیباف، معنادار بود و نشان میداد که مجلس نسبت به روند مدیریتی سالهای قبل، در مجموع رضایت دارد.
رأی معنادار نمایندگان به قالیباف
مهمترین نکته در انتخاب مجدد قالیباف در سال چهارم مجلس شورای اسلامی این است که عملا این رأی بیانگر آن است که نمایندگان مجلس از مدیریت پارلمان توسط قالیباف رضایت دارند و این مسأله برخلاف خبرسازیها و روایتآفرینیهایی است که از سوی بعضی رسانههای رادیکال و افراد وابسته به این جریان بیان میشد. در نتیجه قالیباف عملا توانسته است در این سالها با تعامل خوب و مناسب با نمایندگان، به اداره مجلس بپردازد. از طرفی با وجود حجم تخریبهای متعدد برخی رسانهها علیه رئیس مجلس در چند ماه گذشته که از سوی جریانها و شخصیتهای تندرو دنبال میشد، شاهدیم که نه تنها این میزان تخریب، تأثیری در کاهش آرای قالیباف در ریاست مجلس نگذاشت، بلکه نسبت به سال گذشته شاهد افزایش معنادار آراء هم بودیم. در نتیجه نه تنها تخریبها در این سالها جواب نداده، بلکه مدیریت باثبات قالیباف در اداره مجلس و تمرکز روی مسائل اصلی، اعتبار او را در میان نمایندگان بالا برده است.
در ادامه باید به این مسأله هم اشاره کرد که اجماع نمایندگان روی مدیریت قالیباف در سال آخر ریاست مجلس، بیانگر آن است که همچنان او در میان طیفهای اصلی جریان اصولگرا مورد اجماع بوده و از مقبولیت برخوردار است. این مسأله آنجایی اهمیت پیدا میکند که بدانیم برخی از افراد گروههای رادیکال در ماههای اخیر از متوسل شدن به هیچ دستاویزی برای تخریب رئیس مجلس کوتاهی نکردند؛ اما در نهایت به اهدافشان نرسیدند.
از جمله این تخریبها میتوان به ماجرای تحویل ماشینهای شاسیبلند به نمایندگان اشاره کرد که اگر چه شخص رئیس مجلس در بدو امر، جلوی این تحویل بدون نوبت را گرفته بود؛ اما برخی از مخالفان، چنان جنجالی در این مسأله به راه انداختند که در نهایت هم مشخص شد واقعیت قصه به این صورت نبوده و مدیریت قالیباف در این ماجرا قانونی بوده است.
حواشی انتخابات هیئت رئیسه، نیکزاد یا ذوالنوری؟
از سوی دیگر، آرایی که به سبد رقبای قالیباف ریخته شدند، عملا نشاندهنده سهم مخالفان جریان نواصولگرایی در مجلس است که طبیعتا با تفکرات رئیس مجلس چندان همخوانی ندارد. در همینباره میتوان ریشه بسیاری از اظهارات در نقد رئیس را در همین آرای مخالف جستوجو کرد. در شرایطی که اجماع نمایندگان مجلس حول قالیباف قرار گرفت، تعدادی از نمایندگان تلاش دارند تصویر دیگری از مجلس ارائه کنند که البته تاکنون موفق به تحقق اهداف خود نشدهاند.
البته صحن علنی مجلس در روز گذشته، تنها به این مسأله اختصاص نداشت و در همین جلسه، مصری به عنوان نایب رئیس اول مجلس با 158 رأی و مجتبی ذوالنوری به عنوان نایب رئیس دوم مجلس با 155 رأی از میان 277 رأی انتخاب شدند.
اگر چه عبدالرضا مصری با رأی نمایندگان، نائب رئیس اول شده بود؛ اما به دلیل مساوی شدن آرای نیکزاد و ذوالنوری برای نایب رئیسی دوم، آراء چندین مرتبه بازشماری شدند. در آغاز وقتی آراء مساوی شد، نمایندگان مسئول شمارش آرای نائب رئیسی، به جایگاه هیأت رئیسه و نزد قالیباف رفتند و از او خواستند که بین نیکزاد و ذوالنوری، قرعهکشی کند که قالیباف بار اول نپذیرفت و از آنها خواست که دوباره آراء شمارش شود. بنابراین، چندینبار آراء مورد شمارش قرار گرفت و باز هم همان رأی مساوی به دست آمد، به همین دلیل، مجدد گلدانی با دو اسم نیکزاد و ذوالنوری، نزد قالیباف برده شد و از او خواستند که قرعهکشی انجام شود که نام ذوالنوری بیرون آمد. بعد از تمام کشوقوسها، در نهایت عبدالرضا مصری، نائب رئیس اول و مجتبی ذوالنوری نائب رئیس دوم مجلس در آخرین سال فعالیت دوره یازدهم شدند. بعد از اعلام رأی، ذوالنوری مقابل صندلی نمایندگان حاضر شد و از آنها تشکر کرد.
ترکیب آرای انتخابات هیأت رئیسه در سالهای قبل
آرای چهارمین دوره انتخابات هیأت رئیسه مجلس در حالی در آخر به نام مصری و ذوالنوری تمام شد که خوب است بدانیم در اجلاسیه اول هیأت رئیسه مجلس، امیرحسین قاضیزاده هاشمی با ۲۰۸ رأی و علی نیکزاد با ۱۹۶ رأی به عنوان نواب انتخاب شدند و در اجلاسیه دوم هیأت رئیسه، آقایان علی نیکزاد با ۲۰۶ رأی و عبدالرضا مصری با ۲۰۵ رأی به عنوان نواب تعیین شدند و در اجلاسیه سوم هم بدون تغییر ترکیبی نواب، آقایان علی نیکزاد و عبدالرضا مصری با ۱۶۸ رأی به عنوان نواب مجلس انتخاب شدند.
از سویی، انتخاب ناظران و دبیران هیأت رئیسه مجلس هم در جلسه روز گذشته مجلس شورای اسلامی انجام شد و در همین راستا، جایگاه ناظران به محسن پیرهادی با ۱۸۵ رأی، علیرضا سلیمی با ۱۸۱ رأی و سید نظامالدین موسوی با ۱۸۳ رأی رسید. همچنین در جایگاه دبیران، محسن دهنوی، محمد رشیدی، احمد نادری، روحالله متفکرآزاد، مجتبی یوسفی و علی کریمی فیروزجایی با رأی نمایندگان مجلس انتخاب شدند.
این در شرایطی بود که برای جایگاه ناظران اجلاسیه چهارم، علی رضایی نماینده کنگاور، محمدحسین فرهنگی نماینده تبریز، علیرضا سلیمی نماینده محلات، محسن پیرهادی نماینده تهران و سید نظامالدین موسوی نماینده تهران نامزد شده بودند. پیش از این در اجلاسیه سوم، حسینعلی حاجیدلیگانی و احمد امیرآبادی فراهانی، دبیران هیأت رئیسه بودند که در اجلاسیه چهارم، جای خود را به روحالله متفکر آزاد و مجتبی یوسفی دادند. همچنین محسن پیرهادی در اجلاسیه چهارم به جای محمدرضا دشتیاردکانی به عنوان ناظر در هیأت رئیسه انتخاب شد.
در پایان جلسه روز گذشته، محمدباقر قالیباف پس از قرائت سوگند هیأت رئیسه جدید مجلس در اجلاسیه چهارم گفت: «جا دارد از همه عزیزان و یکایک نمایندگان محترم در انتخاب اعضای جدید در اجلاسیه چهارم و عزیزانمان در هیأت رئیسه دوره قبل تقدیر و تشکر کنم، مخصوصا از برادر عزیزمان آقای نیکزاد، به عنوان نایب رئیس اول و آقای حاجیدلیگانی که انصافا در هیأت رئیسه زحمات بسیار زیادی کشیده و از صبح زود، روزهای صحن تشریف داشته و زحمت میکشیدند.»
وی با بیان اینکه بنده وظیفه دارم از همه این عزیزان تشکر کنم، افزود: «همچنین از برادرمان آقای دشتی در بخش نظار و حوزه مالی و اداری مجلس و برادر عزیزمان آقای امیرآبادی که از دوستان باسابقه هستند و همراهی که در امورات نمایندگان داشتند، تقدیر و تشکر دارم.»
پربیننده ترین
-
عکس مسی درآمد؛ آخرین توپ طلا با آرایشگر ویژه!
-
10 جایزه 5 میلیون تومانی برای کاربران آخرین خبر (مهلت شرکت در مسابقه تا 9 آذر تمدید شد.)
-
10 جایزه 5 میلیون تومانی برای کاربران آخرین خبر (مهلت شرکت در مسابقه تا 9 آذر تمدید شد.)
-
آخرین وضعیت راهها در چهارمین روز از سال جدید؛ محور چالوس از شنبه دوباره بسته میشود
-
زنده؛ بیرانوند در یک قدمی استقلال
-
"دنا پلاس اتومات" بخریم یا "تارا اتومات؟"/ مقایسه اختصاصی "آخرینخودرو" از دو خودروی پرطرفدار
-
چالش/ بازیکن داخل تصویر رو حدس بزن (16)
-
5 نشانه ضعیف شدن ریه ها و بهترین روش تقویت آن چیست؟
-
لندکروزر یا ۲۰۶؟ / مقایسه جالب "آخرینخودرو" به بهانه سخنان جنجالی میرسلیم
-
سپ، برترین شرکت در خاورمیانه شد
-
چالش/ بازیکن داخل تصویر رو حدس بزن (28)
-
ویدیو تست و بررسی فیدلیتی پرایم جدید در آخرین خودرو
-
چالش/ بازیکن داخل تصویر رو حدس بزن (14)
-
لحظه به لحظه با جدال پرسپولیس مقابل النصر
-
چالش/ بازیکن داخل تصویر رو حدس بزن (22)
-
یحیی مچ ساپینتو را خواباند / برد ارزشمند پرسپولیس در صدمین شهرآورد
-
چالش/ بازیکن داخل تصویر رو حدس بزن (19)
-
چالش/بازیکن داخل تصویر رو حدس بزن (11)
آخرین اخبار
-
درگذشت قایقران قهرمان ایران در انفجار اسکله بندرشهید رجایی
-
کیک و کلوچه، سم سرطان زا
-
آمار شهدای غزه به ۵۲ هزار و ۲۴۳ نفر رسید
-
ایجاد ثبات عاطفی از طریق ازدواج
-
گلوله باران جنوب لبنان از سوی رژیم صهیونیستی
-
دانیال ایری: سپاهان پرستاره را شکست دادیم
-
اعلام جرم دادستانی علیه چند رسانه درباره اخبار بندر رجایی
-
فینال جام حذفی اسپانیا؛ تقابل بارسلونا و رئال مادرید
-
گوناگون/ چرا باید خداوند را به زبان عربی ستایش و پرستش کرد؟
-
تلاش گستردۀ آتشنشانان از زمین و آسمان برای مهار کامل آتش در بندر شهید رجایی
-
حکم نهایی دادگاه برای پرسپولیس و بیرانوند
-
مهم ترین اخبار ساعت 14 را از آخرین خبر بشنوید.
-
ویدئوی آهسته از لحظه وقوع انفجار در بندر شهید رجایی
-
توضیح مسئول جام حذفی درباره زمان نیمه نهایی و محل فینال
-
آلودگی هوا دیدار نفت مسجدسلیمان و پالایش نفت بندرعباس را لغو کرد
سایر اخبار مرتبط
نظرات
ثبت نظر
مهمترین اخبار
ایلان ماسک ۱۲۲ میلیارد دلار فقیرتر شد
یکشنبه 08 اردیبهشت 1404 - 13:37:45
کاهش بیش از ۳۴ هزار واحدی شاخص کل بورس
یکشنبه 08 اردیبهشت 1404 - 13:05:57
بازگشت مجدد سکه به کانال 75 میلیونی؛ دلار به ردیف 84 هزار تومانی نزدیک شد
یکشنبه 08 اردیبهشت 1404 - 12:41:21
فراخوان ثبت نام طرح سراسری پایش سلامت در منزل !
یکشنبه 08 اردیبهشت 1404 - 13:15:00
مسکن دوسوم دریافتی کارگران را میبلعد!
یکشنبه 08 اردیبهشت 1404 - 11:55:56