شنبه 13 بهمن 1403 - 23:23

کد خبر 792311

شنبه 13 بهمن 1403 - 20:33:40


آمریکا: طالبان حق دسترسی به کمک‌های افغانستان را ندارد


ایسنا/  ناظر کمک‌های آمریکا به افغانستان اعلام کرد: حکومت سرپرست طالبان به دلیل به رسمیت شناخته نشدن به عنوان دولت و همچنین وجود تحریم‌های بین‌المللی، حق قانونی برای دسترسی به میلیاردها دلار از کمک‌های اختصاص‌یافته به این کشور را ندارد.

به گزارش خبرگزاری واشنگتن تایمز، ناظر کمک‌های آمریکا به افغانستان در گزارش اخیر خود اعلام کرد حکومت سرپرست طالبان به دلیل به رسمیت شناخته نشدن به عنوان دولت افغانستان و قرار گرفتن تحت تحریم‌های آمریکا و سازمان ملل، حق قانونی برای دسترسی به میلیاردها دلار از کمک‌های اختصاص‌یافته به این کشور را ندارد.
در گزارش روز گذشته (جمعه) بازرس ویژه بازسازی افغانستان (SIGAR) آمده است که دولت دونالد ترامپ و کنگره آمریکا ممکن است بخواهند نزدیک به چهار میلیارد دلار از کمک‌های اختصاص‌یافته به افغانستان را به کنترل دولت آمریکا بازگردانند. در سال ۲۰۲۲ میلادی (۱۴۰۱ شمسی)، آمریکا سه میلیارد و پانصد میلیون دلار از دارایی‌های بانک مرکزی افغانستان که قبلا در این کشور مسدود شده بود، به صندوقی در سوئیس به نام «صندوق برای مردم افغانستان» انتقال داد. دارایی این صندوق از آن زمان تاکنون به نزدیک چهار میلیارد دلار افزایش یافته است.
هدف این صندوق، اگرچه تاکنون هیچ پرداختی به نفع مردم افغانستان انجام نداده است، حمایت و ثبات‌بخشی به اقتصاد افغانستان است.
در گزارش SIGAR آمده است: طالبان خواهان این وجوه هستند، در حالی که هیچ حق قانونی برای دسترسی به آن‌ها را ندارند، زیرا توسط آمریکا به عنوان دولت افغانستان به رسمیت شناخته نشده‌اند، در فهرست جهانی تروریسم آمریکا قرار دارند و تحت تحریم‌های آمریکا و سازمان ملل هستند.
وزارت اقتصاد حکومت سرپرست طالبان در افغانستان در واکنش به این گزارش اعلام کرد که بیش از ۹ میلیارد دلار از ذخایر ارزی این کشور مسدود شده و هرگونه اقدام آمریکا در مورد تخصیص، استفاده یا انتقال این ذخایر را غیرقابل قبول دانست. این وزارتخانه از جامعه جهانی خواست تا این وجوه را به بانک مرکزی افغانستان بازگرداند تا ثبات این کشور تضمین شود. طالبان همچنین تاکید کرد که هزینه‌های آمریکا تأثیر قابل توجهی بر اقتصاد افغانستان نداشته است.
گزارش SIGAR پس از تصمیم دونالد ترامپ برای مسدود کردن کمک‌های خارجی به مدت ۹۰ روز منتشر شد تا بررسی شود که آیا این پروژه‌ها با اهداف سیاستی او همسو هستند یا خیر. بر اساس این گزارش، آمریکا از زمان خروج از افغانستان در سال ۲۰۲۱، نزدیک به سه میلیارد و ۷۱۰ میلیون دلار در این کشور هزینه کرده است که بیشتر آن به آژانس‌های سازمان ملل اختصاص یافته است. همچنین یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار دیگر برای توزیع احتمالی در دسترس است.
این گزارش می‌افزاید کمک‌های بشردوستانه آمریکا ممکن است از قحطی جلوگیری کرده باشد، اما طالبان را از گروگان‌گیری شهروندان آمریکایی، نقض حقوق زنان و دختران، سانسور رسانه‌ها، تبدیل افغانستان به پناهگاه امن تروریست‌ها و هدف قرار دادن مقامات سابق دولت افغانستان بازنداشته است.
آمریکا همچنان بزرگ‌ترین کمک کننده مالی به افغانستان است، اما گزارش SIGAR نشان می‌دهد که بخش زیادی از این کمک‌ها مشمول مالیات یا از هدف خود منحرف شده است. کریس بورگسون، معاون بازرس کل برای حسابرسی و بازرسی در SIGAR، در اوت سال گذشته میلادی (مرداد) به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت: هرچه پول از منبع دورتر می‌شود، شفافیت کمتری وجود دارد.


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط