یک‌شنبه 14 بهمن 1403 - 02:21

کد خبر 792508

یک‌شنبه 14 بهمن 1403 - 10:30:00


مادورو در راه مذاکره با آمریکا


دنیای اقتصاد/متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست

اقدامات ترامپ در دور دوم در سیاست خارجی، تا حدی بقیه را گیج کرده است. اگر او در دور اول، نمایش «مرد دیوانه» را بدون کم و کاست اجرا کرد، در دور دوم سعی کرده است که از آن «دیوانه» فاصله بگیرد و سیاست نیز چاشنی اقدامات خود کند. شاهد این مدعا نیز می‌تواند تفاوت برخورد دولت بایدن و ترامپ با دولت مادورو باشد.

دولت بایدن که از اپوزیسیون این کشور حمایت می‌کرد، به‌دنبال برکناری مادورو بود که متهم به تقلب در انتخابات است. اما دولت ترامپ حالا با فرستادن ریچارد گرنل به ونزوئلا، با رئیس‌جمهور این کشور گفت‌وگو می‌کند و به توافق هم می‌رسد. هرچند که دولت ترامپ هم ادوموندوگونزالس را پیروز انتخابات شناخته است؛ اما در عمل، قدمی دیگر برمی‌دارد. به نوشته روزنامه واشنگتن‌پست، ونزوئلا ۶آمریکایی بازداشت‌شده را روز جمعه پس از سفر ریچارد گرنل، فرستاده ویژه دونالد ترامپ به کاراکاس برای دیدار با نیکلاس مادورو، رئیس‌جمهور ونزوئلا، آزاد کرد. اعتقاد بر این بود که سفر گرنل اولین دیدار مستقیم بین یک مقام آمریکایی و یک دولت مستبد از سال۲۰۲۲ است.

رادیو تلویزیون دولتی ونزوئلا نشان داد که گرنل با مادورو خندان در کاخ ریاست‌جمهوری میرافلورس دست می‌دهد. این تصویری قابل توجه برای ثبت اولین سفر دولت ترامپ به آمریکای لاتین به‌حساب می‌آید. اواخر روز جمعه، گرنل در توییتی نوشت که با ۶آمریکایی به ایالات متحده بازمی‌گردد. گرنل، مدیر سابق اطلاعات ملی و مادورو، سوسیالیست اقتدارگرا که از سال۲۰۱۳ بر ونزوئلا حکومت می‌کند، علاوه بر اینکه درباره آزادی ۶آمریکایی صحبت کردند، درخصوص مسائلی همچون پروازهای مربوط به اخراج مهاجران غیرقانونی از آمریکا، همکاری دوجانبه برای مقابله با باند «ترن د آراگوا» و مباحث مربوط به انرژی بحث و گفت‌وگو کردند. دولت مادورو حداقل ۹آمریکایی را در ماه ژوئیه بازداشت کرد. این بازداشت‌ها بخشی از کارزار سرکوب گسترده مخالفان و اتباع خارجی پس از انتخابات ریاست جمهوری در ماه ژوئیه به‌حساب می‌آید.

او برخی از آمریکایی‌ها را - بدون ارائه مدرک - به تلاش برای انجام خشونت در کشور متهم کرد. مقامات ایالات متحده و اعضای خانواده برخی از آمریکایی‌های بازداشت‌شده ماه‌ها تلاش کردند تا اطلاعاتی درباره محل نگهداری آنها کسب کنند. یکی از آمریکایی‌های بازداشت‌شده دیوید استرلا، ۶۴ساله اهل برانکس بود که در شرکت‌های داروسازی به‌عنوان اپراتور کنترل کیفیت کار می‌کرد. سخنگوی خانواده‌ها گفت که استرلا در ۹سپتامبر از مرز ونزوئلا عبور کرد تا با دوستان خود دیدار کند. مقامات ونزوئلا استرلا و دیگر آمریکایی‌های بازداشت‌شده را به توطئه برای کشتن مادورو متهم کردند. برای ماه‌ها خانواده‌اش هیچ تماسی با او نداشتند و هیچ اطلاعاتی درباره محل نگهداری او دریافت نکردند. روز جمعه، خانواده استرالا تایید کردند که او جزو آمریکایی‌هایی است که با گرنل به خانه بازگشته‌اند. الویا مارگاریتا ماسیاس، همسر سابق وی در بیانیه‌ای گفت: «پس از چنین لحظات وحشتناکی که ما و دیوید به ناحق رنج بردیم، مشتاقانه منتظر استقبال از او در خانه هستیم.»

مادورو در ماه ژوئیه پس از انتخاباتی که به نظر می‌رسید در آن شکست خورده بود، برای سومین‌بار به‌عنوان رئیس‌جمهور روی کار آمد. نظرسنجی‌های خروجی و تحلیل واشنگتن‌پست از رسیدهای رای جمع‌آوری‌شده توسط مخالفان نشان داد که رقیب او ادموندو گونزالس دوبرابر بیشتر رای آورده است. دولت‌های بایدن و ترامپ هر دو گونزالس را به‌عنوان رئیس‌جمهور منتخب کشور به رسمیت شناخته‌اند. این دیپلمات سابق که سال گذشته در معرض تهدید دستگیری از ونزوئلا گریخت، این ماه برای شرکت در مراسم تحلیف ترامپ در واشنگتن بود.

جف رمزی، یکی از اعضای ارشد شورای آتلانتیک با تمرکز بر ونزوئلا گفت که سفر گرنل موجب شد تا او اولین مقام ارشد ایالات متحده باشد که هواپیمایش پس از بیش از یک دهه در کاراکاس به زمین می‌نشیند. رمزی گفت: «تصور اینکه ترامپ ونزوئلا را به‌عنوان اولین کشور منطقه برای سفر انتخاب کرده، غیرممکن است. اصلا به یاد نمی‌آورم که آخرین‌بار کدام مقام آمریکایی در کاخ مادورو با او نشسته و گفت‌وگو کرده باشد.» مادورو جمعه‌شب در سخنانی که پخش شد، گفت که دیدار با گرنل «مثبت» بوده و دو طرف «به توافقات اولیه دست یافته‌اند». وی جزئیات بیشتری درباره این توافقات ارائه نکرد. مادورو گفت: «ما به رئیس‌جمهور ترامپ می‌گوییم: ما اولین قدم را برداشته‌ایم. امیدوارم که بتوان آن را تداوم بخشید.» همچنین دولت ونزوئلا در بیانیه‌ای اعلام کرد که دیدار ریچارد گرنل و نیکلاس مادورو بدون دستور کار خاصی انجام شده و رئیس‌جمهور ونزوئلا به دنبال آغازی جدید در روابط دوجانبه است.

ترامپ در کمپین برنامه‌های «اخراج گسترده» مهاجران خود روی اخراج هموطنان مادورو حساب ویژه‌ای باز کرده است؛ اما بدون همکاری او نمی‌تواند آنها را به کشور بازگرداند. واشنگتن‌پست متوجه شده است که مادورو تمایل دارد تا در ازای پذیرش پرواز اخراجی‌ها، مجوز صادرات نفتی و افزایش صادرات بگیرد. ونزوئلا دارای بزرگ‌ترین ذخایر اثبات‌شده نفت در جهان است؛ اما صنعت آن به‌دلیل تحریم‌های آمریکا و سوءمدیریت‌های این کشور دچار مشکل شده است. این اولین بار نیست که گرنل با دولت مادورو دیدار می‌کند.

 الیوت آبرامز که فرستاده ویژه آمریکا بود، گفت: «در سال۲۰۲۰، پس از اینکه گرنل به‌عنوان سرپرست موقت ترامپ در امور اطلاعات ملی آمریکا مشغول به کار شد، بی‌سر و صدا با یکی از متحدان بانفوذ مادورو، خورخه رودریگز، در مکزیکوسیتی، بدون اطلاع وزارت خارجه یا شورای امنیت ملی ملاقات کرد.» آبرامز استدلال کرد که نشست روز جمعه در کاراکاس «بسیار خطرناک» بود. پیام ترامپ بدون ملاقات رو در رو فرستاده شده است. این یک هدیه برای او است.»


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط