چهارشنبه 19 دی 1403 - 00:56

کد خبر 4246

یک‌شنبه 06 فروردین 1402 - 12:21:00


چرا تشخیص اضطراب دشوار است؟


باشگاه خبرنگاران/ اضطراب حسی است که اکثر افراد با آن دست و پنجه نرم می کنند.

مطمئنا اضطراب یک احساس طبیعی است، اما تنها در صورتی که گاهی یا به ندرت رخ بدهد! برخی افراد احساس اضطراب شدید را تجربه می‌کنند، به حدی که دچار اختلالات روانی می‌شوند. اختلالات اضطرابی خیلی جدی‌تر از آن چیزی است که فکر می‌کنید. دلیل آن نیز توجه نکردن به سلامت روان است. بنابراین، اکثر افراد علائم اضطراب شدید را نادیده می‌گیرند و تصور می‌کنند که دچار کج خلقی شده اند. متاسفانه، فشار‌های اجتماعی و دغدغه‌های افراد در زندگی باعث می‌شود که آن‌ها حتی متوجه شخصیت مضطرب خود نشوند. حتی ممکن است بدانند چه مشکلی دارند، اما در دریافت کمک تردید داشته باشند. اما نمی‌توانند نشانه‌های یک شخصیت مضطرب را تشخیص دهند.

اکثر مردم حتی نمی‌پذیرند با چنین مشکلی دست و پنجه نرم می‌کنند. مثلا اگر بیش از حد استرس داشته باشند، می‌گویند به خاطر شغلشان است. اما مهم‌تر از همه، مردم از این که چه چیزی سبب بروز علائم اضطراب شدید می‌شود چیزی نمی‌دانند.

از آن جایی که بیشتر مردم برای چنین مواقعی آموزش ندیده اند، متوجه نمی‌شوند که چه زمانی نیاز به کمک دارند. به همین دلیل، نمی‌دانند چگونه اضطراب خود را کنترل کنند. اختلال اضطراب نوعی بیماری است که باید به آن توجه شود. دقیقا مثل آسیب فیزیکی! اگر پای شما شکسته، آن را نادیده نگیرید و منتظر نمانید تا خودش خوب شود، برعکس باید بیمارستان بروید و درمانش کنید.

هرچند این جمله بدان معنا نیست که اگر دچار اضطراب هستید باید حتما به دارو و پزشک رو بیاورید. اما باید احساس اضطراب خود را جدی بگیرید و به فکر رفع و درمان آن باشید. اولین قدم در این راه نیز، درک چگونگی بروز اضطراب و نشانه‌های یک شخصیت مضطرب است.

علل اضطراب

قبل از پرداختن به چگونگی تشخیص این که آیا ممکن است شما هم با اضطراب دست و پنجه نرم می‌کنید یا نه، باید بدانید که چرا اضطراب می‌تواند به یک نگرانی برای سلامت روان تبدیل شود. همانطور که قبلا ذکر شد، اضطراب یک احساس طبیعی است. احساسی که هزاران سال قبل انسان با آن آشنا شد، زیرا می‌تواند فرد را از خطر محافظت کند. اضطراب یعنی اینکه چیزی اشتباه است یا چیز‌ها آنطوری که باید باشند، نیستند.

این احساس بسته به نگرانی شما می‌تواند خفیف یا شدید باشد. اضطراب شدید مانند ترس است، اگرچه واکنشی تا حدودی کمتر و پایدارتر به موقعیت‌های تهدیدکننده دارد. اما لازم نیست در یک موقعیت تهدید کننده قرار بگیرید تا احساس اضطراب کنید. گاهی اوقات، این احساس بدون هیچ دلیلی ظاهر می‌شود.

تا همین اواخر، اعتقاد بر این بود که آمیگدال تنها بخشی از مغز است که مسئولات تشخیص ترس و اضطراب در فرد را دارد. در حالی که امروزه محققان دریافته اند که اضطراب در اثر واکنش‌های مختلف در بسیاری از قسمت‌های مغز پدیدار می‌شود. مطمئنا آمیگدال نقش مهمی ایفا می‌کند، اما حس اضطراب توسط یک شبکه در مغز تعیین می‌شود. ساده‌ترین راه برای توضیح این فرآیند، تقسیم مغز به بخش عاطفی و شناختی است.

بر اساس یافته‌های محققان اضطراب بخشی از شخصیت افراد است. این ۴ نشانه را دنبال کنید تا به این جواب برسید.

۱. از نشانه‌های یک شخصیت مضطرب، فاطم اگر همیشه و بیش از حد فکر می‌کنید یعنی فردی مضطرب هستید

فکر کردن بیش از حد همیشه به این معنی نیست که شما شخصیتی مضطرب دارید. بالاخره هر از چند گاهی همه به فکر فرو می‌رویم. اما، اگر همیشه بیش از حد فکر می‌کنید شاید نشانه‌ای از یک مشکل عمیق‌تر باشد.

تفکر بیش از حد کمکی به حل مشکل نمی‌کند. فقط به این دلیل که روی بعضی چیزا وسواس دارید، به این معنی نیست که می‌توانید راه حلی پیدا کنید. برعکس، کسی که بیش از حد فکر می‌کند، به این نتیجه می‌رسد که نمی‌تواند هیچ راه حلی پیدا کند و این موضوع او را بیش از حد نگران می‌کند.

به علاوه اگر نمی‌توانید افکار خود را سر و سامان دهید یعنی فردی مضطرب هستید.

۲. نشانه‌های یک شخصیت مضطرب، شما بدبین هستید

افکار منفی چیزی است که باید با آن مبارزه کرد. زندگی همیشه آسان و سرگرم کننده نیست. گاهی اوقات، باید با مشکلات نیز رو به رو شوید. بعضی وقت‌ها ذهن شما به سمت افکار منفی می‌رود. اما این بدان معنا نیست که شما فردی بدبین هستید. یک فرد بدبین همیشه انتظار دارد بدترین اتفاق‌ها را دارد، حتی اگر دلیلی برای وقوع آن وجود نداشته باشد.

وقتی فرد بدبینی باشید مضطرب خواهید بود. نه تنها این، بلکه منفی گرایی اضطراب شما را شدیدتر می‌کند. بدبین بودن خود احساس اضطراب ایجاد می‌کند. شما همیشه باید سعی کنید با مثبت اندیشی، حتی اگر غیرممکن به نظر می‌رسد، با منفی گرایی مقابله کنید.

۳. شما همیشه استرس دارید

حتما همیشه شنیده اید که باید از استرس خود با دیگران حرف بزنید. تصمیم درستی است. استرس باعث ایجاد انگیزه در شما می‌شود، باعث می‌شود در انجام کار‌ها آگاهانه‌تر تصمیم بگیرید. همچنین این آدرنالین اضافی به شما کمک می‌کند تا یک کار را به درستی انجام دهید. اما این بدان معنا نیست که زندگی پر از استرس می‌تواند برای شما خوب باشد.

مطمئنا، داشتن یک شغل پردرآمد خوب است. اما کسب درآمد بیشتر ارزش ابتلا به اختلال سلامت روان را ندارد. استرس به شغل شما محدود نمی‌شود. اگر متوجه شدید که اکثر فعالیت‌هایی را که انجام می‌دهید به شما استرس وارد می‌کند، نشان از اضطراب بیش از حد در شما است.

اما مشکل واقعی زمانی است ایجاد می‌شود که حتی نمی‌دانید فرد مضطربی هستید و همچنان این سبک زندگی را دنبال می‌کنید. کاری که باید برای کاهش اضطراب خود انجام دهید یافتن راهی برای آرامش است. حجم کار خود را کمتر کنید. زمان بیشتری را به خود اختصاص دهید؛ برای مثال، چند ساعت در هفته ورزش کنید. حتی می‌توانید افراد سمی زندگی خود را حذف کنید.

۴. علائم فیزیکی اضطراب از نشانه‌های یک شخصیت مضطرب

اضطراب چیزی نیست که فقط بر روحیه و احساسات شما تاثیر بگذارد. به دلیل هورمون‌هایی که هنگام احساس اضطراب ترشح می‌شوند، سلامت جسمانی شما نیز تحت تاثیر قرار می‌گیرد. این هورمون‌ها کورتیزول و آدرنالین هستند که به عنوان هورمون استرس نیز شناخته می‌شوند. نقش آن‌ها این است که شما را برای رویارویی با تهدیدات آماده کنند. به همین دلیل سبب افزایش ضربان قلب و فشار خون در شما می‌شوند.

همچنین تنفس سنگین و سریع و سفت شدن عضلات را نیز تجربه خواهید کرد. علاوه بر این، برخی از عملکرد‌های بدن نیز مختل می‌شود مثل عملکرد دستگاه گوارش. همه این تغییرات به شما هشدار می‌دهد که چیزی در وجودتان درست نیست. بیشتر اوقات، اضطراب ناشی از عوامل روانی است.

اگر هنگام استرس مدام عرق می‌کنید و نفس نفس می‌زنید، نشانه‌ای از اضطراب است. باید پیامد‌های طولانی مدت آن را جدی بگیرید. اگر بر سطح اضطراب خود کنترل نداشته باشید، خطر ابتلا به مشکلات قلبی یا گوارشی افزایش خواهد یافت.

منبع: خبرنامه


پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط