دوشنبه 02 اردیبهشت 1404 - 22:54

کد خبر 877849

دوشنبه 02 اردیبهشت 1404 - 11:16:27


عضو سابق تیم ملی فوتبال زنان: فدراسیون باید رویکردش را تغییر دهد


مهر/ عضو سابق تیم ملی فوتبال زنان با تاکید بر اینکه تیم ملی ایران شرایط خوبی در مقایسه با رقبا ندارد؛ گفت: فدراسیون فوتبال باید رویکرد خود نسبت به تیم ملی زنان را تغییر دهد.
مرحله مقدماتی جام ملت‌های فوتبال زنان آسیا ۲۰۲۶ کمتر از سه ماه دیگر آغاز خواهد شد و طبق برنامه‌ریزی کنفدراسیون فوتبال آسیا (AFC)، این رقابت‌ها از دوم تا چهاردهم تیرماه برگزار می‌شود. تیم ملی ایران در گروه اول این مسابقات با تیم‌های اردن، لبنان، سنگاپور و بوتان هم‌گروه شده و میزبانی بازی‌ها به عهده اردن خواهد بود. ملی‌پوشان کشورمان در این چارچوب باید در چهار دیدار حساس به میدان بروند.
با این حال، وضعیت تیم ملی فوتبال زنان ایران همچنان نامشخص است. آخرین بازی این تیم به هشتم اسفندماه سال گذشته برمی‌گردد که در آن دیداری دوستانه با پورتوریکو برگزار شد. پس از آن، هیچ اردویی ترتیب داده نشده و برنامه‌ای برای آماده‌سازی تیم اعلام نشده است. همچنین قرارداد کادر فنی قبلی تا پایان اسفندماه ۱۴۰۳ اعتبار داشت و هنوز وضعیت نیمکت تیم ملی مشخص نیست؛ این موضوع نگرانی‌ها را درباره آمادگی تیم برای حضور در رقابت‌های پیش‌رو افزایش می‌دهد.
بلاتکلیفی تیم ملی زنان نگران‌کننده است
پروین فرهادی، عضو سابق تیم ملی فوتبال زنان، در گفتگو با خبرنگار مهر با انتقاد از وضعیت فعلی تیم ملی اظهار کرد: کمتر از سه ماه تا آغاز رقابت‌های مقدماتی جام ملت‌های آسیا باقی مانده، اما هنوز هیچ برنامه مشخص و مدونی برای تیم ملی زنان وجود ندارد. این بلاتکلیفی جای تأسف دارد، اما متأسفانه مسئله تازه‌ای در فوتبال زنان ایران نیست.
وی با اشاره به روند تکراری آماده‌سازی تیم ملی در سال‌های گذشته گفت: معمولاً چند ماه مانده به هر رویداد، اردوهایی به‌صورت فشرده برگزار می‌شود و تیم ملی با همان شرایط ناپایدار به مسابقات اعزام می‌شود. در حالی که چنین شیوه‌ای نمی‌تواند نتایج مطلوبی را به دنبال داشته باشد. فوتبال زنان نیازمند یک نگاه جدی، برنامه‌ریزی اصولی و بلندمدت از سوی فدراسیون فوتبال است.
کشورهای پایین‌دست با برنامه‌ریزی از ما جلو زدند
بازیکنان تیم ملی مطالبه‌گر نیستند
بازیکن سابق تیم ملی فوتبال زنان، با انتقاد از نبود روحیه مطالبه‌گری در میان ملی‌پوشان، اضافه کرد: متأسفانه بازیکنان ما آن‌طور که باید و شاید، مطالبه‌گر نیستند. وقتی یک بازیکن خودش برای حقوق حرفه‌ای‌اش پیگیری نکند، نمی‌توان از فدراسیون یا کادر فنی انتظار داشت که شرایط ایده‌آلی برایش فراهم کنند.
وی با تأکید بر اینکه مطالبه‌گری یکی از حقوق طبیعی بازیکنان است، ادامه داد: بازیکن ملی‌پوش باید بداند که حق دارد درخواست اردو، بازی تدارکاتی، امکانات تمرینی و شرایط حرفه‌ای داشته باشد. این‌ها ساده‌ترین نیازهای یک تیم ملی‌اند، اما وقتی خود بازیکن پیگیر نباشد، طبعاً فدراسیون هم توجه چندانی نشان نمی‌دهد.
فرهادی در ادامه افزود: شرایط به گونه‌ای پیش رفته که تیم ملی زنان بیشتر شبیه یک تیم انتخابی شده تا یک تیم ملی با ساختار ثابت و برنامه‌ریزی‌شده. در هر اردو، به جای تمرکز بر هماهنگی و تاکتیک، در حال انتخاب بازیکن هستیم. این روند نه‌تنها حرفه‌ای نیست، بلکه به ضرر آینده فوتبال زنان ایران نیز خواهد بود.
تنها سابقه کافی برای هدایت تیم ملی کافی نیست
بازیکن سابق تیم ملی فوتبال زنان، در پاسخ به پرسشی درباره گزینه‌های مطرح‌شده برای هدایت تیم ملی، از جمله مریم آزمون و مرضیه جعفری، عنوان کرد: خانم جعفری از مربیان با سابقه و خوش‌سابقه فوتبال زنان در سطح باشگاهی هستند که سال‌ها در لیگ برتر عملکرد قابل قبولی داشته‌اند و نتایج تیم‌شان هم این موضوع را ثابت می‌کند.
نمی‌دانیم تیم ملی در چه مسیری قرار دارد
این بازیکن فوتبال یکی از اصلی‌ترین معضلات تیم‌های ملی ایران را نبود ارزیابی دقیق از عملکرد کادر فنی و بازیکنان دانست و گفت: یکی از بزرگ‌ترین مشکلات ما در تیم‌های ملی، همین فقدان سیستم مشخص برای ارزیابی عملکرد مربیان و بازیکنان است. مربی تیم ملی باید بداند که با چه تعداد اردو، چه بازیکنانی و چه سطح آمادگی‌ای وارد رقابت‌ها می‌شود و اینکه آیا در مقایسه با دوره‌های قبل پیشرفتی حاصل شده یا خیر.
وی ادامه داد: متأسفانه چنین ارزیابی‌هایی در حال حاضر انجام نمی‌شود. هیچ معیاری برای بررسی عملکرد فنی و مدیریتی تیم‌ها وجود ندارد و به همین دلیل نمی‌دانیم که تیم ملی در دوره‌های گذشته چه عملکردی داشته و آیا مسیر درستی را طی کرده یا خیر. اگر چنین تحلیل‌ها و بررسی‌هایی در پایان هر دوره از مسابقات وجود داشت، قطعاً می‌توانستیم تصویر دقیق‌تری از وضعیت تیم ملی ترسیم کرده و برای آینده برنامه‌ریزی اصولی‌تری داشته باشیم.



پربیننده ترین


سایر اخبار مرتبط